מבזקים מבזקים +
תל אביב 28°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 28°c
בית שמש 28°c
בני ברק 28°c
אשדוד 28°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 28°c
באר שבע 25°c
חיפה 23°c
ירושלים 28°c
בית שמש 28°c
בני ברק 28°c
אשדוד 28°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

פרסונה נון גראטה: פעילים שהגיעו "לשבירת המצור מעל עזה" גורשו

השלטונות במצרים החליטו לגרש כמה פעילים מרוקנים שהגיעו לנמל התעופה הבינלאומי של קהיר כדי להשתתף בצעדה היבשתית "לשבירת המצור מעל עזה"

פרסונה נון גראטה: פעילים שהגיעו "לשבירת המצור מעל עזה" גורשו
הפעילים מגורשים ממצרים צילום: צילום מסך

כלי תקשורת במרוקו מדווחים כי השלטונות במצרים החליטו לגרש כמה פעילים מרוקנים שהגיעו לנמל התעופה הבינלאומי של קהיר כדי להשתתף בצעדה היבשתית "לשבירת המצור מעל עזה", שאמורה בימים הקרובים להגיע לצד המצרי של מעבר רפיח.

על פי הדיווח באתר החדשות המרוקני "הסברס", השלטונות נימקו את איסור כניסתם בכך שלא העבירו בקשה רשמית. לרשתות החברתיות עלו תיעודים של הפעילים צועקים בשדה "בושה. מכרו את עזה בדולר". הם היו אמורים לחבור לשיירת "העמידה האיתנה" שעושה את דרכה למצרים מלוב.

כזכור, אתמול משרד החוץ המצרי הוציא הודעה שבה הבהיר כי הוא מתנה את הגעת השיירה היבשתית לצד המצרי של מעבר רפיח בכך שיקבלו אישור רשמי לכך ובהתאם לכללים הנהוגים, מה שהתפרש כניסיון של מצרים למנוע את הגעת השיירה לרפיח המצרית, כפי שהם מתכננים בימים הקרובים.

כזכור אתמול פרסם משרד החוץ המצרי, כי הוא מוכן לאפשר למשלחות המחאה הפרו-פלסטיניות להגיע אל שטח מצרים, אך מתנה זאת בתיאום מראש של ארגוני המחאה, ובציות להיתר שמוענק להם ולחוקי מצרים.

מלחמת חרבות ברזל מצרים חמאס מרוקו

 צבע אדום

art