יוסי יהושוע: דובר צה"ל: בהתאם להערכת המצב, הוחלט כי החל ממחר (א׳) ועד יום ב' לא תתאפשר כניסת פועלים פלסטינים לעבודה ביישובים ביהודה ושומרון ובבקעה, למעט אזורי תעשייה ואזורים בודדים נוספים שאושרו. בנוסף ובהמלצת מערכת הביטחון, אישר הדרג המדיני את איסור כניסתם ויציאתם של פועלים פלסטינים לכל יהודה שומרון והבקעה, כולל אזורי התעשייה ואת סגירת כלל המעברים היבשתיים, לאורך כל יום הבחירות (ג'), 27 באוקטובר 2026.
השב"כ יצא מהתמונה: נשלל החשד לרקע לאומני בהצתת בית הכנסת של הגר"י יוסף
שירות ביטחון כללי חדל להיות מעורב, לאחר שהתברר שאין מניע לאומני ונשללה כל מעורבות זרה באירוע
המשטרה העבירה את תיק ההצתה בבית הכנסת של הרב יצחק יוסף לפרקליטות לצורך החלטה אם ניתן להעמיד לדין את החשוד במעשה.
השב״כ חדל להיות מעורב, לאחר שהתברר שאין מניע לאומני ונשללה כל מעורבות זרה באירוע. הרקע, על פי ממצאי החקירה, מצב נפשי של החשוד. כך דיווח העיתונאי אבישי גרינצייג.
כזכור החשוד שנעצר בתחילת השבוע, הוא צעיר יהודי בשנות ה-20 לחייו, שאינו מתגורר בירושלים.
חקירת ההצתה מתנהלת תחת צו איסור פרסום גורף, ולפי שעה לא ניתן לפרסם פרטים נוספים. לצד זאת, בשל העובדה כי מדובר במצית יהודי, נשללה האפשרות - שנבחנה בתחילה - כי מדובר בהצתה שביצעו ערבים על רקע לאומני.
