מבזקים מבזקים +
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 20°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 20°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

דיווח דרמטי: מטוסי חיל האוויר טסים הלוך ושוב ללא תדלוק אווירי - כך הם עשו זאת

השדרוג איפשר למטוסים לשאת דלק נוסף מבלי להתגלות על ידי מכ"מים או חיישני אינפרא־אדום. לדברי אחד הגורמים, "ישראל לא תידלקה באוויר ולא נחתה לתדלוק בשום מדינה – המטוסים המריאו וחזרו עצמאית"

דיווח דרמטי: מטוסי חיל האוויר טסים הלוך ושוב ללא תדלוק אווירי - כך הם עשו זאת
מטוס F35 צילום: דובר צה"ל

ישראל וארצות הברית ביצעו שינוי מסווג במטוסי החמקן F-35I "אדיר" של חיל האוויר הישראלי, שאִפשר את ביצוע התקיפה האווירית הנרחבת באיראן ללא צורך בתדלוק אווירי וללא פגיעה ביכולת החמקנות של המטוסים, כך דווח באתר Middle East Eye. ב'מעריב' דווח כי מדובר בשדרוג יוצא דופן, אשר לדברי גורמים אמריקאיים מהווה "שינוי כללי המשחק".

השדרוג איפשר למטוסים לשאת דלק נוסף מבלי להתגלות על ידי מכ"מים או חיישני אינפרא־אדום. לדברי אחד הגורמים, "ישראל לא תידלקה באוויר ולא נחתה לתדלוק בשום מדינה, המטוסים המריאו וחזרו עצמאית". גורם נוסף הבהיר כי כל השדרוג בוצע בתיאום עם ארצות הברית, שהייתה שותפה פעילה בפיתוח המערכתי החדש.

לדברי מומחים, כל תוספת של מכלי דלק חיצוניים כרוכה באתגר הנדסי משמעותי, שכן היא עלולה לחשוף את המטוס לגילוי. "מדובר בפרויקט כירורגי שבוצע הלכה למעשה על גוף המטוס", אמר לאתר Middle East Eye ריצ'רד אבולעפיה, יועץ לתעשיית התעופה.

לפי הדיווח, לא נעשה שימוש בבסיסים אמריקאיים במפרץ או במקומות אחרים. לדברי אחד הגורמים, "הביצועים של המטוס יזכו כעת לבחינה מחודשת בעולם כולו".

איראן אדיר F35 מבצע עם כלביא ארצות הברית (ארה"ב)

 צבע אדום

art