יובל שדה: חודשה ישיבת הממשלה על התקציב
לבקשת איראן: נשיא קפריסין יעביר לנתניהו מסרים ממשטר האייתולות
ראש הממשלה בנימין נתניהו צפוי לשוחח היום עם נשיא קפריסין, ניקוס כריסטודולידיס, שהודיע כי בכוונתו להעביר לישראל מסר מטעם איראן, בעקבות בקשה שהועברה אליו. קפריסין חיזקה את האבטחה סביב תיירים ישראלים והביעה ביקורת על תגובת האיחוד האירופי להסלמה באזור
גורמים בלשכת ראש הממשלה אישרו כי ראש הממשלה, בנימין נתניהו, צפוי לקיים שיחת טלפון במהלך היום (ראשון) עם נשיא קפריסין, ניקוס כריסטודולידיס. השיחה נועדה להתקיים כבר אתמול, אך נדחתה בשל אי־יציבות במצב הביטחוני.
על פי דיווח באתר Cyprus Mail, נשיא קפריסין חשף כי איראן פנתה אליו בבקשה להעביר מסרים לישראל – וכי בכוונתו לעשות זאת בשיחה עם נתניהו. כריסטודולידס לא פירט באילו מסרים מדובר, אך הדגיש כי המטרה המרכזית של קפריסין היא להביא לסיום ההסלמה, שלדבריו אינה תורמת לפתרון המחלוקות באזור. הנשיא הקפריסאי צפוי לקיים בהמשך היום שיחות נוספות, עם נשיא מצרים עבד אל-פתאח א-סיסי ועם נשיאת הנציבות האירופית, אורסולה פון דר ליין.
הפנייה האיראנית לקפריסין מגיעה לאחר שבסוף השבוע שוחחו שרי החוץ של קפריסין ואיראן. בנוסף, נשיא קפריסין הביע חוסר שביעות רצון מתגובת האיחוד האירופי להסלמה באזור, וכינה אותה איטית מדי. הוא קרא לאיחוד לכנס ישיבת חירום של שרי החוץ, והציע לסייע בפינוי אזרחים זרים מהאזור.
קפריסין, החברה באיחוד האירופי והמדינה הקרובה ביותר לישראל, חוותה מקרוב את ההסלמה, כשניתן היה לראות משטחה את שיגורי הטילים האיראניים לישראל. בעקבות ההתפתחויות, הגבירו כוחות הביטחון בקפריסין את האבטחה סביב תיירים ישראלים, בעיקר בערים פאפוס ולרנקה, ובמיוחד ליד בתי כנסת, בתי חב"ד ומלונות. גם בנמלי התעופה הבינלאומיים של לרנקה ופאפוס ובאזורים מרכזיים נוספים תוגברו אמצעי הביטחון.
