תושבי הצפון עודכנו: במהלך הלילה החל מהשעה 23:00 ועד השעה 01:00 ישמע פיצוץ במרחב רכס רמים עמק החולה וצפון הגולן . אין שינוי בהערכת המצב . לאור עוצמת הפיצוצים תושבי מטולה ומשגב עם מתבקשים לפתוח חלונות על מנת למנוע פיצוצם. יתר הישובים ללא הנחיות חריגות
בשורה לאזרחים: קצבאות הביטוח הלאומי יוקדמו
קצבאות יועברו מוקדם מהרגיל, והועדות הרפואיות שתוכננו ליום שלישי יבוטלו. המוסד נערך לקיום ועדות באזורים מוגנים בלבד
הביטוח הלאומי הודיע על שורת התאמות בשל ההסלמה הביטחונית, במטרה להקל על אזרחים הזכאים לקצבאות ולשירותים רפואיים. על פי ההודעה, מועד תשלום הקצבאות הקרובות יוקדם והן יועברו לחשבונות הזכאים כבר ב-26 ביוני 2025, שלושה ימים מוקדם מהמתוכנן. בין הקצבאות, נמנות קצבת אזרח ותיק, מזונות, נכות, ניידות, סיעוד, שארים ואסירי ציון.
בנוסף, ועדות רפואיות שתוכננו להתקיים ביום שלישי, ה-17 ביוני, יבוטלו. המוסד לביטוח לאומי ייצור קשר עם אזרחים שלגביהם ניתן לקיים את הוועדה באמצעות וידאו צ’אט. כמו כן, נעשה מאמץ להקים מערך זמני שיאפשר קיום ועדות רפואיות פיזיות באזורים שבהם קיימת הגנה ביטחונית נאותה.
הביטוח הלאומי הדגיש כי קיום ועדה רפואית מותנה בהסכמת האזרח בלבד, ומי שוועדתו תידחה יקבל קדימות בקביעת מועד חדש בהקדם האפשרי. מדובר בצעדים שנועדו לשמור על הרציפות התפקודית של השירותים, תוך התאמה לצרכי הביטחון המשתנים.
