שר הביטחון ישראל כ"ץ: רה"מ בנימין נתניהו ואני מובילים מדיניות ברורה שקובעת שצה"ל יישאר באזורי הביטחון בלבנון, בסוריה ובעזה - ללא הגבלת זמן - כדי להגן משם על הגבול והיישובים הישראלים מול גורמים ג’יהאדיסטים. השטח יהיה פנוי מתושבים מקומיים וכל תשתיות הטרור, מתחת ומעל לפני הקרקע - כולל הבתים בכפרי המגע ששימשו כמוצבי טרור - ייהרסו. זהו הלקח העיקרי מאירועי ה-7 באוקטובר. תפיסת השטח ואזורי הביטחון הם אחד ההישגים הגדולים של צה"ל במלחמת התקומה תחת החלטות והכוונת הדרג המדיני. לכן אנחנו מתנגדים לנסיגת צה"ל מלבנון - למרות כל הלחצים הקיימים ושעוד יהיו. רה"מ נתניהו הבהיר את הדברים לנשיא ארה"ב טראמפ ולבכירים אמריקאים נוספים, וגם אני הבהרתי את זה אתמול לשר המלחמה האמריקאי פיט הגסת'. צה"ל מתקף את העמדה הזאת ברמה המקצועית הביטחונית. אם יש גורמים באופוזיציה שמאתגרים את תפיסת הביטחון הזאת ותומכים בנסיגת צה"ל - שיקומו ויגידו את הדברים כדי שהציבור יוכל לשפוט בין העמדות. אנחנו לא נתפשר על האינטרס הביטחוני העליון של ישראל וההגנה על אזרחינו ולא ניסוג מאזורי הביטחון. אם איראן תתקוף את ישראל בשל אירועי לבנון - נתקוף אותה בכל העוצמה ונמחיש לה היטב את פערי הכוחות. אנחנו מחויבים רק לאזרחינו ולביטחון מדינת ישראל.
מהמיוחדים שבחבורת קרלין: הרה"ח רבי יוחנן נפתלי צבי שמש זצ''ל
הלם בחסידות קרלין עם פטירתו של הרה"ח רבי יוחנן נפתלי צבי שמש זצ''ל מחשובי החסידים דמות של תורה ועבודה שנפטר מניתוח שהסתבך. הלוויתו הבוקר מגבעת זאב לירושלים
ברוך דיין האמת: מירושלים מגיעה הידיעה על פטירתו בטרם עת של הרב החסיד רבי יוחנן נפתלי צבי שמש זצ"ל מיקירי וחשובי חסידי קרלין סטולין ומדמויות ההוד שבה, שהלך לעולמו לאחר ניתוח של סתימת מעיים שהסתבך והוא בן 62 בפטירתו.
המנוח זצ"ל נולד בירושלים בכ"ו אב תשכ"ב לאביו הגאון הצדיק הישיש רבי יעקב שמש שליט"א משגיח ישיבת 'כוכב מיעקב' - טשעבין ולאמו מרת לאה שתחי'.
בבית הוריו גדול והתחנך וראה מסירות לתורה. בהגיעו לפרקו נשא את רעייתו שתחי' הרה"ח רבי יצחק שמעון שפירא ז"ל מחשובי חסידי באיאן.
יחד עם רעייתו בנו את ביתם על אדני התורה והחסידות וזכה להקים דור ישרים מבורך של אברכים תלמידי חכמים.
בחסידות קרלין היה אחד המיוחד מבני החבורה, דמות של תורה, עבודה וחסידות, הקפיד על קלה כבחמורה, ירא וחרד לדבר ה', עבד את בוראו בשמחה, לא פספס מעולם תפילה בקרלין, לא פספס אף התוועדות חסידית בקהילה של קרלין בירושלים.
דמות פניו תמיד האירה והקרינה לכל הסובבים אותו, הוא היה שמח בחלקו וכולם אהבו אותו.
היה מופלא ומיוחד בכיבוד הוריו שיחיו, היה מסייע במסירות לאביו כמידי יום ללכת לתפילות בבית הכנסת.
זכה והותיר אחריו דור ישרים מבורך, בנים ובנות חתנים וצאצאים.
מסע הלוויה הבוקר (שלישי) בשעה 11:00 מבית המדרש הגדול קרלין סטולין בשכונת פרי הארץ גבעת זאב ובשעה 13:00 מבית הלוויות שמגר בירושלים להר המנוחות שם ייטמן.
תהא נשמתו צרורה בצרור החיים.
