מבזקים מבזקים +
תל אביב 29°c
באר שבע 25°c
חיפה 24°c
ירושלים 29°c
בית שמש 29°c
בני ברק 29°c
אשדוד 29°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 29°c
באר שבע 25°c
חיפה 24°c
ירושלים 29°c
בית שמש 29°c
בני ברק 29°c
אשדוד 29°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

100 מטר בתוך האדמה: מה אנחנו יודעים על מתקן הגרעין שישראל חייבת להשמידו

המפעל הזה נחצב בתוך הר עמוק בקרקע. כדי להשמיד את פורדו בתקיפה יעילה מהאוויר צריך לחצוב עשרות מטרים של צלע בהר. את זה אפשר לעשות רקבאמצעות פצצות של 14 טון שלישראל אין

100 מטר בתוך האדמה: מה אנחנו יודעים על מתקן הגרעין שישראל חייבת להשמידו
מפציץ אמריקאי לצד מטוס ישראלי צילום: דובר צה"ל

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ שוקל את האפשרות שארצות הברית תצטרף לתקיפה נגד איראן לתקוף את מתקני הגרעין האיראניים, ובמיוחד את מתקן העשרת האורניום התת-קרקעי בפורדו.

מה אנחנו יודעים על מתקן הגרעין בפורדו?

המתקן בפורדו נמצא כ-90 קילומטר מדרום לטהראן בעומק 80 מטרים. המתקן לעשרת אורניום מבוצר בכבדות ומוקף במערכות הגנה אוויריות.

בפורדו יש כמה אלפי צנטריפוגות. כל עוד האיראנים מחזיקים בפורדו - יש להם אפשרות להעשיר אורניום במהירות גדולה מאוד, ובאופן שיאפשר להם לייצר פצצת אטום בתוך זמן קצר.

המפעל הזה נחצב בתוך הר עמוק בקרקע. כדי להשמיד את פורדו בתקיפה יעילה מהאוויר צריך לחצוב עשרות מטרים של צלע בהר.

3,000 צנטריפוגות

המתקן מורכב משני אולמות להעשרת אורניום, כל אחד בשטח של 80 עד 90 מטרים רבועים, המכילים של 3,000 צנטריפוגות.

בלתי ניתן להריסה

מתקני הגרעין העמוקים ביותר של איראן חסינים מפני תקיפות אוויריות קונבנציונליות או פצצות ישראליות.

פצצות אמריקאיות בלבד

את זה אפשר לעשות באמצעות פצצות של 14 טון, שאותן אפשר לשאת רק עם מטוסי B-2 או B-52 - מטוסים שאין לנו, אבל יש לאמריקנים. מסיבה זו, ישראל תהיה חייבת את ההצטרפות של האמריקאים לתרחיש של תקיפה מהאוויר, או שיהיה צורך בהוצאת מבצע מיוחד הכולל כוחות קומנדו יבשתיים שישמידו את המתקן על אדמת איראן.

פורדו הגרעין האיראני ארצות הברית (ארה"ב) מבצע עם כלביא איראן

 צבע אדום

art