אזעקות הופעלו בכל רחבי הארץ בעקבות שיגורים מאיראן, פצועים קשה בחיפה
דיווח חי: אזעקות הופעלו בכל רחבי הארץ בעקבות שיגורים מאיראן, פצועים קשה בחיפה
דיווחים על נפילות בגוש דן ובצפון | כטב"ם תקף דירה במרכז טהרן: מדען גרעין בכיר חוסל בביתו | שוב נפילה בדרום: פגיעה ישירה בבית בבאר שבע | תיעוד מתקיפת הכור הגרעיני באראכ | כל העדכונים, דקה אחר דקה
כתבי בחדרי חרדים | עדכון אחרון ב- 20.06.25 | 16:55
חובשים ופראמדיקים של מד"א מעניקים טיפול רפואי ומפנים לבית החולים גבר כבן 40 במצב קשה, נער בן 16 במצב קשה, עם רסיס בפלג גופו העליון וגבר בן 54 במצב בינוני, עם פציעה מרסיס בגפיים תחתונות. צוותי מד"א סורקים זירות נוספות
דיווחים פלסטינים: עשרות הרוגים במתחמי החלוקה ברצועת עזה
הפלסטינים טענו הבוקר כי 23 עזתים נהרגו מאש צה״ל בסמוך למרכז חלוקת הסיוע במרכז הרצועה. מצה״ל נמסר כי "הירי בוצע במרחק 500 מטר ממתחם החלוקה וטרם שעות פתיחתו. הכוחות חשו איום וביצעו ירי להרחקה"
נשיא טורקיה מזהיר: המלחמה עם איראן תביא גלי הגירה לאירופה
נשיא טורקיה ארדואן שוחח עם קנצלר גרמניה מרץ. ארדואן הזהיר כי עימות צבאי עם איראן יביא לגלי הגירה נרחבים באירופה, וכי התקיפות עלולות להוביל לדליפה גרעינית מסוכנת לאזור.
מערכת ״ברק״ בשימוש ראשון במערך ההגנה האווירית של חיל האוויר יירטה כלי טיס בלתי מאוייש
מוקדם יותר היום, מערכת ״ברק״ של מערך ההגנה האווירית של חיל האוויר, יירטה כלי טיס בלתי מאוייש שחצה לשטח ישראל.
מערכת ״ברק״ פותחה בישראל על מנת להגן מפני איומים אוויריים. חיל האוויר ימשיך לפעול ליירוט מטרות שמאיימות על שמי מדינת ישראל, ועל שמירת העליונות האווירית במרחב.
ידה הארוכה של ישראל: המדען האיראני חוסל בדירת המסתור
וול סטריט ג'ורנל: ישראל ביצעה חיסול ממוקד של מדען גרעין בטהרן באמצעות רחפן, תוך שהמדען שהה במקום מסתור ולא בביתו. המדען הוא המומחה העשירי הקשור לתוכניות הגרעין והטילים של איראן שחוסל על ידי ישראל מאז תחילת המלחמה.
צה״ל תקף את מטה ביטחון הפנים של המשטר האיראני בטהראן
מטוסי קרב של חיל האוויר בהכוונה מודיעינית מדויקת של אגף המודיעין תקפו בימים האחרונים את מטה ביטחון הפנים של המשטר האיראני ואת מטה היחידות המיוחדות של ביטחון הפנים הממוקמים במרחב טהראן. מנגנוני ביטחון הפנים מהווים חלק מהגופים הצבאיים של המשטר האיראני.
יותר מ-300 תקיפות ברצועת עזה בשבוע האחרון: צה״ל ושב״כ חיסלו ברצועת עזה בכיר בארגון הטרור כתאאב אלמג'אהדין שהיה אחראי על קבורתם בשבי של בני הזוג ג'ודי לין וינשטיין חגי ז"ל וגד חגי ז"ל
שר הביטחון הנחה להגביר את התקיפות על מטרות משטר בטהרן: "להביא לערעור המשטר ולהגברת ההרתעה מול ירי הטילים על העורף הישראלי"
שר הביטחון קיים הבוקר (שישי) הערכת מצב עם הרמטכ"ל, רב-אלוף אייל זמיר, ראש אמ"ץ, ראש אמ"ן, ראש אג"ת, מזכ"צ שר הביטחון, רח"ט אמ"ץ ורח"ט מחקר, שבסופה הנחה את צה"ל להגביר את התקיפות על מטרות המשטר בטהרן.
שר הביטחון ישראל כ"ץ: "חייבים לפגוע בכל סמלי השלטון ובמנגנוני דיכוי האוכלוסייה כמו הבסיג' ובבסיס כוחו של המשטר כמו משמרות המהפכה ולהביא לפינוי נרחב של האוכלוסייה מטהרן, וזאת כדי להביא לערעור המשטר והגברת ההרתעה מול ירי הטילים על העורף הישראלי - וזאת לצד המשך פגיעה במתקנים ומדענים לסיכול תוכנית הגרעין של איראן - עד להשלמת כל יעדי המבצע במלואם".
ניו יורק טיימס: שר החוץ של איראן, עבאס עראקצ'י, אמור להיפגש עם דיפלומטים בכירים מבריטניה, צרפת וגרמניה היום בז'נבה, במאמץ אחרון למנוע הסלמה בלחימה שנמשכת שבוע בין ישראל לאיראן. הדיפלומטים יעבירו מסר דחוף לשר האיראני, לפיו ממשלתו חייבת לעשות ויתורים משמעותיים בתוכנית הגרעין שלה
כתבים זרים המעוניינים לשדר מישראל בזמן לחימה יחויבו בקבלת אישור מראש ובכתב מהצנזורה הצבאית
הודעה משותפת לשר התקשורת והשר לביטחון לאומי:
בעקבות אכיפה מוצלחת ומתואמת כלפי שידורי אלג׳זירה ו/או שידורים המפרים את הוראות הצנזורה ופוגעים בבטחון המדינה, ולאחר עבודת מטה משותפת בין שר התקשורת ד”ר שלמה קרעי לשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר – סוכם כי כתבים זרים המעוניינים לשדר מישראל בזמן לחימה יחויבו בקבלת אישור מראש ובכתב מהצנזורה הצבאית – הן על עצם השידור והן על מיקומו. שידור ללא אישור מתאים מאזורי לחימה או פגיעות טילים יהווה עבירה פלילית והפרת תקנות הצנזורה.
במהלך הלילה והבוקר הגיעו לבתי החולים 54 פצועים: פצוע אחד במצב בינוני, 46 במצב קל, שלושה נפגעי חרדה ושלושה מטופלים שנמצאים כעת בהערכה רפואית, וטרם נקבע מצבם. נציין כי מרבית הפצועים במצב קל נחבלו בדרך למרחב המוגן או נזקקו לסיוע נפשי
דיווח בערוץ איראן אינטרנשיונל, ישראל מקווה שארה"ב תשמיד את המתקן בפורדו בעזרת יכולות הנשק שלה, אך במידת הצורך, וכדי לנצל את העליונות הצבאית שצברה, היא עשויה לתקוף לבדה ב-72 השעות הקרובים
עיריית רמת גן מקדמת את שיקום אזור הפגיעה, והיום החלה בהריסת 4 מבנים שהוגדרו מסוכנים ולא ראויים למגורים
כשבוע לאחר נפילת הטיל האיראני הראשון ברמת גן, שהוביל לפינוי מעל ל-300 משפחות ו-1000 בני אדם המתגוררים בשכונה שנפגעה, עיריית רמת גן מקדמת את שיקום האזור- והיום החלה בהריסת 4 מבנים שהוגדרו מסוכנים ולא ראויים למגורים על ידי מהנדסת העיר סיגל חורש וצוותי ההנדסה והתכנון בעיר. ראש העיר: ״נקים במקום מגדל ופארק חדש לרווחת התושבים".
בהמשך לנפילה בנגב, מדובר בנפילה סמוך לבנייני מגורים, נזק והרס באחד המבנים בן 6 קומות ונזקים בדירות בבניינים סמוכים ברחוב.
חובשים ופראמדיקים של מד"א הגיעו למקום והקימו במקום 2 נקודות ריכוז טיפול בנפגעים, עד כה העניקו טיפול רפואי ל-5 נפגעים קל, כתוצאה מהדף, חבלות, שאיפת עשן וחרדה. הנפגעים פונו להמשך בדיקות וטיפול בבית החולים.
סורוקה: בעקבות נפילת הטיל פונו למלר״ד סורוקה עד כה 7 נפגעים
סורוקה: בעקבות נפילת הטיל בעיר באר שבע, פונו למלר״ד סורוקה עד כה 7 נפגעים, עם פגיעות בעת ריצה למרחבים מוגנים וכתוצאה מהדף. מצבם קל. חלקם נפגעי דחק. כולם מטופלים ע״י הצוות במלר״ד (המיון) שממשיך לתת מענה במקרים דחופים באזור ממוגן.
דובר צה"ל: בהמשך להתרעות שהופעלו על חדירת כלי טיס עוין בין השעות 2:57-3:00 במרחב ים המלח, חיל האוויר יירט כלי טיס בלתי מאוייש ששוגר מאיראן. ההתרעות הופעלו על פי מדיניות.
באישור הרבנים הראשיים לישראל: אל על תפעיל טיסות חירום רפואיות במהלך השבת הקרובה
לאור מקרים רבים של פיקוח נפש, ונוכח בקשות רפואיות במקרים של הצלת חיים, המצריכות הגעה מיידית לישראל, חברת אל על מחליטה להפעיל טיסות מיוחדות במהלך השבת הקרובה. טיסות אלה יוגדרו כטיסות פיקוח נפש-חירום רפואי
לאחר שהתקבל האישור מהרבנים הראשיים, הוחלט כי הטיסות ימריאו לישראל מלרנקה ומאתונה.
רשימת הנוסעים כוללת את נוסעי אל על ונוסעי החברות האחרות אשר זקוקים להגיע בדחיפות לישראל ואושרו על ידי פרופ' בכיר שניהל מרכזיים רפואיים מובילים בישראל, ושהגדיר את המקרים כהצלת חיים או פיקוח נפש.
המתווה אושר על ידי הרבנים הראשיים לישראל, ולנוכח המצב המיוחד והחריג, כל מקרה נבחן ואושר כפיקוח נפש על ידי רב החברה.
הטיסות יהיו ללא תשלום לכלל הנוסעים שאושרו.
בשלב זה מדובר בשלוש טיסות, ככל שתידרשנה טיסות נוספות אל על תפעל להוסיפן.
דוברות מד"א: בהמשך לאזעקות שנשמעו בדקות האחרונות בצפון הארץ, בשלב זה לא התקבלו קריאות במוקד 101 של מגן דוד אדום לא על נפילות ולא על נפגעים למעט אישה שנחבלה בדרכה למרחב המוגן.
זוהו שיגורים מאיראן, אזעקות צפויות להישמע באזור הצפון
דובר צה"ל: צה״ל זיהה כי לפני זמן קצר שוגרו טילים מאיראן לעבר שטח מדינת ישראל. מערכות ההגנה פועלות ליירט את האיום.
יש להיכנס למרחבים המוגנים בעת קבלת ההתרעה, ולשהות בהם עד להודעה חדשה. יציאה מהמרחב המוגן תתאפשר לאחר קבלת הנחיה מפורשת בלבד, יש להמשיך ולפעול על פי הנחיות פיקוד העורף.
בעקבות זיהוי שיגורים, בדקות הקרובות צפויות להתקבל התרעות באזורים: גליל עליון, קו העימות, צפון הגולן, העמקים, מרכז הגליל, דרום הגולן, גליל תחתון, המפרץ, מנשה, ואדי ערה, הכרמל
נתניהו על הצטרפות ארה״ב לתקיפות: "זה תלוי בטראמפ, הוא מכיר את המשחק"
נתניהו על הצטרפות ארה״ב לתקיפות: "זה תלוי בטראמפ, הוא מכיר את המשחק". על הפלת משטר האייתולות אמר נתניהו: "לפני 2500 שנה כורש שחרר את העם היהודי - עכשיו העם היהודי מסייע לעם הפרסי להשתחרר".
משרד התחבורה: הוקם מוקד טלפוני שנועד לספק מידע לישראלים בחו"ל המבקשים לחזור לישראל על פי קריטריונים שהוכנו מראש - 077-7703003.
המוקד יפעל 24 שעות ביממה במהלך השבוע וביום ו' עד השעה 13:00, וכן בשבת יפעל המוקד במתכונת חירום.
במקרים של בקשות חריגות והומניטריות לקבלת קדימות בהטסה ארצה, ניתן לפנות לוועדת החריגים שהוקמה בראשות מנכ"לית משרד ראש הממשלה, וכוללת נציגים מהמשרדים והגופים הרלוונטיים.
המנהיג העליון של איראן חמינאי "עצם העובדה שידידיו האמריקנים של המשטר הציוני נכנסו לזירה ואומרים דברים כאלה היא סימן לחולשתו ולאי יכולתו של המשטר הזה. אני רוצה לומר לאומה היקרה שלנו שאם האויב יחוש שאתם פוחדים ממנו - הוא לא ירפה מכם. המשיכו באותה התנהגות שהייתה לכם עד היום, המשיכו כך בעוצמה".
גנץ אחרי התדרוך אצל רה"מ: קרובים לשלבי ההכרעה של פרויקט הגרעין
ח"כ בני גנץ אחרי התדרוך אצל ראש הממשלה: אנחנו קרובים לשלבי ההכרעה של פרויקט הגרעין האיראני – ואסור לעצור. כולנו מאוחדים מאחורי הדרג המדיני והצבאי במשימה הזו שמבטיחה את ביטחון ישראל לעשורים קדימה.
האיראנים מנסים לחפות על הפגיעה בבית החולים: תקפנו מתקן מודיעין
משמרות המהפכה האיראניים מפרסמים תעמולה על תקיפת ישראל הבוקר: "מבצע "הבטחת אמת 3" יצא לדרך באמצעות רחפנים וטילים אסטרטגיים" נכתב על התקיפה הבוקר. לטענת האיראנים "במבצע הותקפו מרכז הפיקוד והמודיעין הצבאי של הציונים, הממוקם בסמוך לבית חולים, והוא הותקף בדיוק רב". כך מנסים האיראנים להתמודד עם העובדה שתקפו בית חולים.
תושב מזרח ירושלים פרסם בחשבון ה׳טיקטוק׳ שלו סרטון בו נראה המנהיג העליון של איראן, עלי ח׳אמינאי מול צבאו ושיבח את ירי הטילים מאיראן. לפני זמן קצר, החשוד נעצר על ידי שוטרי מחוז ירושלים.
חיל האוויר תקף תשתיות ומשגרי טילי קרקע - קרקע במערב איראן
לפני זמן קצר כ-20 מטוסי קרב של חיל האוויר, בהכוונה מודיעינית של אמ"ן, השלימו גל תקיפות במערב איראן. בכל התקיפות הותקפו תשתיות של טילי קרקע - קרקע וחיילים בכוחות הצבאיים האיראניים.
כלי טיס של חיל האוויר זיהה תנועה של משאיות המכילות מארזי טילי קרקע - קרקע והן הותקפו בעת הגעתם לנקודות השיגור.
לשכת ראש הממשלה: לאור העומס התקשורתי הכבד במלחמה, ראש הממשלה בנימין נתניהו החליט למנות את מר זיו אגמון כדובר נוסף לראש הממשלה בצוות הדוברים הרשמי של ראש הממשלה
במהלך הבוקר הגיעו לבתי החולים (באמצעות מד"א ועצמאית) 271 פצועים
ארבעה פצועים במצב קשה, 16 במצב בינוני, 220 במצב קל, 24 נפגעי חרדה ושבעה מטופלים שנמצאים כעת בהערכה רפואית, וטרם נקבע מצבם. כתוצאה מהנפילה במרכז הרפואי בסורוקה, 71 פצועים קל ואדם אחד נפגע חרדה. מרבית הפצועים במצב קל נחבלו בדרך למרחב המוגן או נזקקו לסיוע נפשי (נפגעי חרדה).
במערכת הביטחון סבורים: אחד הטילים ששוגרו הבוקר מאיראן - היה מורכב ממספר טילים קטנים
במערכת הביטחון מעריכים כי אחד הטילים ששיגרה איראן הבוקר הורכב ממספר טילים קטנים שהתפזרו למספר מוקדים באזור גוש דן עם הפיצוץ. בצה״ל בודקים האם מדובר בפצצת ״מצרר״ - כלומר ראש קרב מתפצל.
(בתיעוד: אחד ה״טילים״ הקטנים שהתפזר הבוקר בגוש דן)
בית החולים סורוקה מפונה מהחולים השוהים בו לבתי חולים חלופיים
משרד הבריאות מנהל מהלך לפינוי חולים המאושפזים במרכז הרפואי סורוקה. החולים מפונים על ידי מגן דוד אדום לבתי החולים ברזילי, אסותא באר שבע, אסותא אשדוד, שיבא, איכילוב-סוראסקי, הדסה עין כרם ובילינסון. מאושפזים שיקומיים יופנו למרכז עדי נגב. מהלך זה מבוצע בעקבות הנפילה במרכז הרפואי סורוקה, אשר גרמה נזק קל לחדר המיון ולבניינים נוספים, שאינו פוגע בכשירות המרכז הרפואי.
שר הביטחון כ"ץ על חמינאי: "אסור שדיקטטור כזה יתקיים"
שר הביטחון ישראל כץ בהערכת מצב עם ראש עיריית חולון שי קינן: ״יושב לו דיקטטור כמו חמינאי עם אידיאולוגיה של השמדת ישראל ורותם את משאבי מדינתו לטובת המטרה הנוראית הזו, אדם כזה אסור לו שיתקיים״.
דובר משרד החוץ של איראן תוקף את ראש סבא"א רפאל גרוסי
דובר משרד החוץ של איראן, איסמעיל בקאאי, תקף את ראש הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית (סבא"א) רפאל גרוסי, ומסר כי הוא "בגד באמנת אי-הפצת הנשק הגרעיני, והפך את סבא"א לשותפה של מלחמה לא צודקת ואלימה מצד ישראל".
בהנחיית שר החוץ גדעון סער, משרד החוץ יפתח חמ״ל תקשורת זרה בבית החולים ״סורוקה״ בבאר שבע
זאת, על מנת להציג לתקשורת הזרה את הפגיעה המכוונת של המשטר האיראני בבית החולים ובאוכלוסייה האזרחית בישראל. החמ״ל מוקם בסיוע לשכת העתונות הממשלתית ובתיאום עם משרד הבריאות, הנהלת בית החולים סורוקה ושירותי בריאות כללית.
שר הביטחון ישראל כ"ץ אחרי הירי הבוקר: "חמינאי יתן את הדין על פשעיו"
שר הביטחון ישראל כ"ץ: "הדיקטטור האיראני הפחדן יושב במעמקי הבונקר הממוגן ויורה ירי מכוון לעבר בתי חולים ובנייני מגורים בישראל.
אלה הם פשעי מלחמה מהסוג החמור ביותר - וחמינאי יתן את הדין על פשעיו.
ראש הממשלה ואני הנחינו את צה"ל להגביר את עוצמת התקיפות נגד יעדים אסטרטגיים באיראן ונגד יעדים שלטוניים בטהרן למען הסרת האיומים מעל מדינת ישראל וערעור משטר האייתולות."
דובר צה"ל בערבית: "משטר פחדן התוקף בתי חולים בשביל לכסות על המכות הכואבות שספג"
דובר צה"ל בערבית אביחי אדרעי: המשטר האיראני הפחדן משגר את טיליו התוקפניים לעבר מרכזים אזרחיים ובתי חולים, ולאחר מכן מנסה להצדיק את פעולת הטרור שלו בתירוצים שקריים וריקים. כדי לכסות על המכות הכואבות שהוא סופג למערכותיו האסטרטגיות, הוא מכוון לאזרחים ולמתקנים אזרחיים. זוהי גישתם של המובסים אשר ימשיכו לספוג מכה אחר מכה.
ישראל אלתר, יחיאל ועקנין וזאבי פישמן חובשי איחוד הצלה מעדכנים מאחת הזירות במרכז הארץ: "עד כה הוענק סיוע רפואי לגברת כבת 80 שנפצעה באורח בינוני ולכ-25 נפגעים קל. נגרם נזק רב לבנייני מגורים ונערכים סריקות לאיתור נפגעים נוספים. צוותי חוסן של איחוד הצלה מסייעים לנפגעי החרדה".
סורוקה: ביה״ח נפגע בכמה אזורים. פגיעה משמעותית בבניין הכירורגי הישן. מטפלים במיון כעת במספר נפגעים קלים. פיקוד העורף סורק את כל המבנים. ביה"ח סגור לפעילות מלבד פעילות מצילת חיים
שר הבריאות בוסו: "ירי הטיל לסורוקה – פשע מלחמה של המשטר האיראני"
שר הבריאות אוריאל בוסו: "ירי הטיל לעבר המרכז הרפואי סורוקה הוא מעשה טרור וחציית קו אדום. פשע מלחמה של המשטר האיראני שנעשה בכוונת מכוון נגד אזרחים חפים מפשע וצוותים רפואיים שמסורים להצלת חיים. משרד הבריאות נערך מראש, ובזכות הפעולות המיידיות שנקטנו, נמנע אסון כבד מאוד. אני קורא לציבור – אנא, המשיכו להישמע להנחיות פיקוד העורף. זה מציל חיים".
ווינט: במהלך המטח לארץ הופעלו אזעקות גם בירדן. הביטחון הכללי הירדני דיווח כי "נצפו עצמים מעופפים בשמי המדינה", ביקש מהתושבים להישאר במקומם, להתרחק מחלונות ושטחים פתוחים ולפעול לפי ההנחיות.
בכבאות והצלה עדכנו כי לוחמי האש פועלים בזירות הנפילה ברמת גן, בחולון ובבאר שבע: "פגיעה במבנה מגורים, נגרם נזק למקום, לוחמי אש פועלים במקום לסריקות, איתור וחילוץ לכודים. בבאר שבע - במקום יש מספר נפגעים. כוחות כיבוי פעלו לכיבוי השריפה שפרצה במקום. פגיעה ישירה במוסד רפואי. נגרם נזק למתחם, כוחות כיבוי והצלה ממשיכים בסריקה לאיתור וחילוץ לכודים".
דוברות מד"א: עדכון לאזעקות שנשמעו ברחבי הארץ - חובשים ופראמדיקים של מד"א מעניקים טיפול רפואי למספר פצועים קל במספר זירות ומעניקים טיפול רפואי ומפנים לבתי החולים, גבר כבן 60 במצב קשה, עם פגיעות הדף ורסיסים ו-22 במצב קל.
דובר צה"ל בפרסית באזהרת פינוי בערים אראכ וח'ונדאב באיראן
הודעת דובר צ"הל | דובר צה"ל
דובר צה"ל: אזהרה דחופה לעובדים ולכל האנשים באזור האדום של המפה בתוך הערים אראכ וח'ונדאב.
צה"ל פועל באזור זה, כפי שעשה ברחבי איראן בימים האחרונים, כדי לתקוף את התשתית הצבאית של המשטר האיראני.
אזרחים יקרים, למען בטיחותכם ובריאותכם, אנו מבקשים שתעזבו את האזור המסומן על המפה בתוך הערים אראכ וח'ונדאב בהקדם האפשרי. נוכחותך באזור זה מסכנת את חייך.
מנכ״ל מד״א, אלי בין: יש מספר זירות במרכז הארץ ופגיעה משמעותית בנגב. יש מספר נפגעים קל. אנחנו עדיין בסריקות כי יש נזקים כבדים בפגיעה בנגב ובמספר מוקדים במרכז הארץ.
כבאות והצלה לישראל: במוקד 102 של כבאות והצלה לישראל התקבלו דיווחים על נפילות טילים במספר מוקדים ברחבי הארץ – במחוז דן, במחוז מרכז ובמחוז דרום. במחוז דן: זוהתה פגיעה בסמוך למבנה מגורים. נגרם נזק לרכוש, אך אין נפגעים. במחוז מרכז: זוהו נפילות של פרטי אמל"ח בשלושה מבני מגורים. במחוז דרום: טיל פגע ישירות במוסד רפואי, ובעקבות כך פרצה במקום שריפה. כוחות כיבוי והצלה פועלים בכל אחת מהזירות.