יובל שדה: תקציב 2026 שאושר כולל קיצוץ רוחבי של 5% בתקציב של כל משרדי הממשלה. חלק מהמשרדים קיבלו תוספת ולכן לא יסבלו מהקיצוץ. המשרדים שקיבלו תוספת תקציבית כוללים את המשרד לביטחון לאומי, משרד השיכון ומשרד הפנים. תקציב מנהלת תקומה הוחרג מהקיצוץ
פיקוד העורף: בתי הכנסת יהיו פתוחים בשבת
פיקוד העורף הודיע כי בשבת הקרובה ניתן יהיה לקיים תפילות בבתי הכנסת – עד 30 איש ובהימצאות מרחב מוגן תקני סמוך. גם שומרי השבת יקבלו התרעה מוקדמת והודעת שחרור במתכונת מיוחדת
בצל השיגורים מאיראן, בפיקוד העורף מנסים לשמר שגרה זהירה – גם בשבת. אחת ההנחיות שפורסמו הבוקר (שישי) עוסקת בבתי הכנסת, ובמיוחד בציבור שומרי השבת, שעד כה חלקם נמנעו מלקבל התרעות חירום עקב הגבלות השימוש באמצעים אלקטרוניים.
לפי ההנחיות החדשות, בשבת הקרובה יותר לפתוח בתי כנסת ולקיים בהם תפילות, אך זאת תחת מגבלות: ההתקהלות תוגבל ל-30 איש בלבד, ובתנאי שבסמוך לבית הכנסת נמצא מרחב מוגן תקני. כמו כן, יש להשאיר לפחות טלפון סלולרי אחד פועל בכל בית כנסת – כדי שיוכל לקבל את ההנחיה המקדימה במקרה של ירי. בנוסף, יש להציב מכשיר רדיו שמכוון לגל השקט בתוך המרחב המוגן, כדי לעקוב אחרי הודעות השחרור ולדעת מתי ניתן לצאת בבטחה.
בפיקוד העורף מציינים כי גם שומרי השבת יוכלו הפעם להתעדכן בהתרעות החירום באמצעות מתכונת "גל שקט" בתחנות הרדיו: קול חי, קול ברמה, כאן מורשת וערוץ 14 – שישדרו רק התרעות ואזהרות ולא תכנים שוטפים. במסגרת זו, יישמעו הן ההנחיה המקדימה והן הודעת השחרור מהמרחב המוגן, ללא צורך בפעולה מצד הציבור.
כמו כן, ההמלצה היא לכלל האזרחים – גם בבתים פרטיים – להשאיר מכשירי טלפון סלולריים פועלים וטעונים לאורך השבת. הצליל של ההתרעה, נמסר, "יכול להעיר אתכם גם בלילה ולאפשר הגעה למרחב מוגן מיטבי".
