גילי כהן: דיווחתי במהדורת כאן חדשות: מערכת הביטחון דורשת לקבל עשרות מיליארדי שקלים שהובטחו לה על ידי ראש הממשלה - וטרם הועברו. חלק מהכסף, 12 מיליארד לפי מקורות, תקוע באישור וועדת כספים, ולמעשה לא קודם בשלהי כהונת הכנסת. ברקע הדברים, התעשיות הביטחוניות מדווחות על חוב של מיליארדים של משרד הביטחון אליהם, מה שעלול להשפיע על קווי הייצור והפעילות של אותן חברות. אבל כרגיל הסיפור הוא גם פוליטי. הסיכוי להעברת הכסף בעת הנוכחית קלוש, והפך להיות לזירת התגוששות בעדכון הביטחוני בין ראש הממשלה לראש האופוזיציה, אליו זומן באופן חריג אלוף מכהן, ראש אגף התכנון. אבל בעצם אישור העברת הכסף - מסונדלת גם הממשלה הבאה, תהיה אשר תהיה, לשאלת סדר העדיפויות שלה והקצאות הכספים.
מכה קשה לאיראן: יותר ממחצית ממשגרי הטילים הושמדו
לפי הדיווח, צה"ל חיסל מעל 250 משגרים והוביל לפגיעה משמעותית ביכולת השיגור האיראנית לעבר ישראל
מאז פתיחת סבב הלחימה מול איראן, חיל האוויר הישראלי הצליח להשמיד למעלה מ-250 משגרי טילים ברחבי הרפובליקה האסלאמית, נתון שמייצג כ-55% מכלל המשגרים שבידי המדינה. כך פורסם הערב (מוצ"ש) במהדורת כאן חדשות. מדובר בהתפתחות דרמטית בלב העימות, שמסמלת ירידה חדה ביכולת המבצעית של איראן לשגר טילים לעבר ישראל.
אף שבידי המשטר האיראני עוד מאות טילים, הם נותרים ללא תכלית בשטח כל עוד אין אמצעים מבצעיים לשגרם. במקביל, ממשיך חיל האוויר בסריקות נרחבות במרחב האווירי של איראן, תוך שימוש בעשרות כטב"מים שמאתרים מטרות חדשות לתקיפה ומעבירים את המידע באופן מיידי לחמ"ל המבצעי של חיל האוויר.

הפגיעה המשמעותית ברוב אתרי השיגור במערב איראן משנה את מפת האיומים - ובשלב זה, זוהתה ירידה בהיקף השיגורים מאזורים אלה. מרבית הטילים נורים כיום מהאזורים הדרומיים והמרכזיים של המדינה, ובעיקר מהערים שיראז ואספהאן.
בצה"ל מדווחים כי בימים האחרונים נראים סימנים ברורים לנטישה של אתרי שיגור - חיילים איראנים נמלטים מהמשאיות ומסרבים לקחת חלק בהובלת חומרים דליקים החיוניים לתפעול טילים בליסטיים. החשש מהפצצות כירורגיות של צה"ל מוביל לשיבוש נרחב בתפקוד השוטף של מערך הטילים האיראני, והמערכה האווירית נמשכת במלוא העוצמה.
