מבזקים מבזקים +
תל אביב 16°c
באר שבע 19°c
חיפה 18°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 16°c
אשדוד 16°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 16°c
באר שבע 19°c
חיפה 18°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 16°c
אשדוד 16°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מספנות ישראל הגישה הצעה לרכישת 51% מנמל לבריון ביוון

החברה הגישה הצעה לרכישת 51% מהשליטה בנמל לבריון השוכן ביוון; במידה ואכן תזכה במכרז מדינת ישראל תוכל ליהנות מנמל נוסף באזור הים התיכון, אליו יתנקזו מטענים בזמן חירום, וישונעו ממנו לישראל

מספנות ישראל הגישה הצעה לרכישת 51% מנמל לבריון ביוון
אילוסטרציה צילום: unsplash

חברת מספנות ישראל, בבעלותם של משפחת שמלצר, סמי קצב ושלמי פוגל, הגישה היום (ראשון) מסמכים במסגרת מכרז שפרסמה ממשלת יוון לרכישת השליטה בנמל "לבריון". החברה מבקשת לרכוש 51% מהנמל, כאשר 49% הנוספים יישארו בידי הממשלה היוונית.

בנוסף להגשת המסמכים, הפקידה החברה ערבות בסך 5 מיליון אירו. מספנות ישראל לא מסרה את הערכת השווי הצפויה לרכישה.

נמל לבריון שוכן סמוך לנמל התעופה של אתונה, באזור נמל פיראוס, ועוסק במגוון פעילויות: מטען כללי, מכולות, קליטת אוניות תיירים והפעלת מעבורות נוסעים לאיים. בנוסף, קיימת בנמל מעגנה קטנה של יאכטות.

הנמל מצויד ב-1,000 מטרים רציפים, בדומה לשטח הרציפים בנמל חיפה, ומשתרע על שטח של 314 דונם. היתרון המשמעותי של נמל לבריון הוא שכבר כיום יש קווי אוניות מטען שיוצאות ממנו לישראל.

ישנו יתרון ברכישה גם מבחינה לאומית - שמדינת ישראל תוכל ליהנות מנמל נוסף באזור הים התיכון, אליו יתנקזו מטענים בזמן חירום, וישונעו ממנו לישראל.

במידה ואכן מספנות ישראל תזכה במכרז, זו תהיה פעם ראשונה שבבעלותה יהיה נמל בחו"ל. כיום, הפעילות של החברה בחו"ל מתמקדת רק בהפעלת 13 אוניות מטען שבבעלותה, המיועדות למטען כללי ולשינוע מלט שהחברה מייבאת לישראל.

הפעילות היחידה של הנמל היווני בה מספנות ישראל לא עסקה עד כה תהיה בתחום אוניות נוסעים והפעלת מעבורות נוסעים.

מנכ"ל תעשיות מספנות ישראל, צביקה שכטרמן אמר: "התוכנית האסטרטגית של מספנות ישראל כוללת הקמת פעילויות מחוץ למדינת ישראל באותם תחומים בהם אנחנו יודעים לייצר ערך מוסף. הנמל שלנו בחיפה מכיל כיום 1,000 מטר רציפים בדומה לנמל ביוון, וגם השטח העורפי זהה. ההצעה שהגשנו במסגרת ההליך להפרטת הנמל ביוון מהווה חלק מאסטרטגיית ההתרחבות והפיתוח העסקי, וזאת במקביל למספר מנועי צמיחה שנמצאים בשלבי הבשלה מתקדמים. בכוונתנו למנף את הידע והניסיון של הקבוצה להעמקה והרחבה של פעילותינו לתחום הנמלים הבינלאומי, בין היתר כחלק מהאסטרטגיה לגיוון ופיזור מקורות ההכנסה גם מחוץ לישראל, תוך התמקדות ביתרונותיה של הקבוצה והיכרותה עם תחום הנמלים".

מספנות ישראל יוון ספינות

 צבע אדום

art