אסף רוזנצוייג: ממשל טראמפ פרסם את מסמך אסטרטגיית הביטחון הלאומי השנתי שלו. בין השאר קובע המסמך כי המזרח התיכון כבר אינו מהווה את ליבת אסטרטגיית הביטחון של ארה"ב, בין השאר בשל הדומיננטיות האנרגטית של ארה"ב והתקדמות תהליך השלום באזור
ראש המל"ל: מאות טילים בליסטיים של איראן “קבורים” תחת ההריסות
צחי הנגבי חשף בדיון בכנסת: מתוך כ־2,500 טילים בליסטיים שהיו בידי איראן בתחילת הלחימה – יותר מ־500 שוגרו לעבר ישראל, ו־800 נוספים נלכדו במנהרות שהופצצו. הפרטים מלאים בפרסום ראשון
פרסום ראשון: ראש המטה לביטחון לאומי, צחי הנגבי, חשף אתמול (ראשון) במהלך דיון בוועדת החוץ והביטחון של הכנסת, כי מתוך כ־2,500 טילים בליסטיים שהיו בידי איראן עם פתיחת הלחימה - למעלה מ־500 שוגרו עד כה לעבר שטח ישראל.
עוד אמר הנגבי, כי כ־800 טילים נוספים “פקוקים” ונמצאים קבורים תחת הריסות של מנהרות תת־קרקעיות, כתוצאה מתקיפות מדויקות שבוצעו על ידי צה”ל וגורמים נוספים, חלקם במבצעים משולבים מחוץ לגבולות המדינה.
הנתון על מאות הטילים שנותרו במעמקי הקרקע מעלה סימני שאלה לגבי יכולות השיגור של איראן בשלב זה של המלחמה, אך גם מדגיש את עוצמת האיום הקיים - ואת הצורך בהמשך כוננות גבוהה בזירה.
המידע פורסם באישור הצנזורה הצבאית.
