מבזקים מבזקים +
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 20°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 20°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

ישראל הצליחה לסכל מהלך להטלת סנקציות על המדינה

ספרד, אירלנד, מלטה וסלובניה הובילו יוזמה להפעיל צעדים נגד ישראל, ובהם גם השעיית "הסכם האסוציאציה" בין ישראל לאיחוד, אך גרמניה, איטליה, אוסטריה, הונגריה, קרואטיה ורומניה ומדינות נוספות, מנעו זאת

ישראל הצליחה לסכל מהלך להטלת סנקציות על המדינה
שר החוץ גדעון סער צילום: באדיבות המצלם

ישראל הצליחה לסכל היום (שני) בבריסל מהלך להטלת סנקציות על ישראל בעקבות הלחימה בעזה שלא הבשיל לכדי החלטה, כמה מדינות מרכזיות באיחוד האירופי הביעו התנגדות למהלך.

ספרד, אירלנד, מלטה וסלובניה העוינות הובילו את היוזמה להפעיל צעדים, ובהם גם השעיית "הסכם האסוציאציה" בין ישראל לאיחוד, אך גרמניה, איטליה, אוסטריה, הונגריה, קרואטיה, רומניה, ליטא, יוון ומדינות נוספות מנעו זאת, כך דיווח איתמר אייכנר ב-Ynet.

שר החוץ גדעון סער ניהל במהלך הימים האחרונים שורת שיחות עם שרי חוץ במדינות ידידותיות, ובמהלכן הדגיש את הקשר שבין חמאס לאיראן ואת האיום על היציבות האזורית, טיעון שלדברי גורמים מדיניים זכה להקשבה נרחבת. הגורמים אמרו בנוסף כי השר מקפיד לשמור עם נציגי המדינות הידידותיות על קשר ארוך, ובכלל זה הוא משוחח בקביעות גם עם שרת החוץ של האיחוד האירופי קאיה קאלאס.

שר החוץ סער טען בפני עמיתיו כי מדובר במהלך אבסורדי ומעוות שמפלה את ישראל לרעה בזמן שהיא נמצאת במלחמה קיומית. הוא ציין כי "האיוולת זועקת שבעתיים מכיוון שחמאס שפתח במתקפה על ישראל ב-7 באוקטובר קשור לאיראן שמאיימת על ישראל והמזרח התיכון". הגורמים המדיניים טענו כי "האירופים מודאגים מהאיום האיראני", ולכן נענו לבקשת ישראל ופגעו במאמץ הספרדי. גורם מדיני אחר אמר כי מדובר ב"סטירת לחי לספרדים. מצבנו המדיני היום באירופה טוב יותר", אמר.

 

גדעון סער האיחוד האירופי איראן חמאס מבצע עם כלביא מלחמת חרבות ברזל

 צבע אדום

art