מוטי קסטל: השר קרעי: זה רגע המבחן של כולנו. דרושים איזונים ובלמים לגולם שקם על יוצרו. הממשלה חייבת לקבל החלטה עוד היום: אנחנו לא מקבלים את ההתערבות הבוטה של בג״צ בלב־ליבה של סמכות הממשלה. הסמכות להדיח יועצת משפטית היא סמכות הממשלה בלבד על פי חוק. על הממשלה להדיח סופית ובפועל את היועמ״שית, לחסום את כניסתה למשרדי הממשלה ולמנות לאלתר ממלא מקום. עכשיו. רק אם נגיד לא(!) לפסקי דין מנוגדים לחוק של בג״צ, נוכל להציל את הדמוקרטיה הישראלית.
חיזבאללה נאלץ לדחות תשלום פיצויים ולהקפיא סיוע
חיזבאללה נאלץ לדחות תשלום פיצויים ולהקפיא סיוע בעקבות חיסולו של סעיד איזדי, מפקד "ענף פלשתין" בכוח קודס. סעיד איזדי, היה אחד הדמויות המרכזיות ביותר במערכת התמיכה האיראנית בארגוני הטרור הפלסטיניים
הערוץ הלבנוני "אל-ג'דיד" דיווח הערב (שלישי) כי חיזבאללה נאלץ לדחות תשלום פיצויים ולהקפיא סיוע בעקבות חיסולו של סעיד איזדי, מפקד "ענף פלשתין" בכוח קודס של משמרות המהפכה באיראן.
על פי הדיווח, איזדי לא היה רק אחראי על המימון לחמאס ולארגוני הטרור הפלסטיניים, אלא גם פיקח על המימון בלבנון ובאזור. מקורות מסרו לערוץ כי התפתחות זו צפויה להחמיר את המשבר של הלבנונים שאיבדו את בתיהם במלחמה או ניזוקו, ולהביא להטלת האחריות על הממשלה.
סעיד איזדי, ראש "ענף פלשתין" בכוח קודס חוסל השבוע בעיר קום, היה אחד הדמויות המרכזיות ביותר במערכת התמיכה האיראנית בארגוני הטרור הפלסטיניים. איזדי ניהל קשר ישיר עם חמאס ויתר ארגוני הטרור הפלשתיניים בעזה, ביהודה ושומרון ובחו"ל. על פי מסמכי שלל שנתפסו ברצועת עזה, בשנים האחרונות הועברו אליו בקשות למימון במאות מיליוני דולרים מהנהגת חמאס בעזה.
בישראל היום דווח כי איזדי היה מהאדריכלים של מתקפת 7 באוקטובר ומהבודדים שהכירו אותה טרם יציאתה לפועל. במהלך המלחמה הוא עסק גם בהפעלת שלוחות חמאס מלבנון על פי האינטרסים של המשטר האיראני באזור, ופעל לשיקום הזרוע הצבאית של חמאס והשארתו כגורם השולט בעזה.
