יובל שדה: חודשה ישיבת הממשלה על התקציב
ראשי הישיבות קיבלו את מנהיג עולם התורה: "גייסנו פי שניים משנה שעברה"
מעמד היסטורי של כבוד התורה בטרקלין פתאל: ראש הישיבה הגרמ"ה הירש נשא דברים בקבלת פנים שערכו לכבודו ראשי הישיבות ואמר להם: "היה חשש שאנשים לא יתנו, למעשה זה היה בדיוק הפוך, אנשים פשוט רוצים להשתתף בקרן עולם התורה". צפו בתיעוד
גדולי ראשי הישיבות הגיעו היום (רביעי) במיוחד מכל רחבי הארץ כדי לקבל את פניו של מנהיג עולם הישיבות, ראש הישיבה הגאון רבי משה הלל הירש, שחזר ארצה ממסע עבור קרן עולם התורה שבראשותו, והודו לו על על הטרחה לקיום עולם התורה.
בראש המשתתפים חברי מועצת גדולי התורה. ראש ישיבת מאור התלמוד הגרא"י הכהן קוק, ראש ישיבת מיר הגרא"י פינקל, חבר מועצת חכמי התורה הגר"א סאלים, ראש ישיבת יד אהרן הגר"י אייכנשטיין, ראש ישיבת פוניבז' הגרח"פ ברמן, ראש ישיבת באר יעקב הגרד"י שפירא, ראש ישיבת באר התורה הגרג"י לוי, ראש ישיבת משנת עקיבא הגר"י עהרנפלד, ראש ישיבת כנסת יחזקאל הגרב"מ אטינגר, ראש ישיבת מאור יצחק חמד הגר"מ יעקובזון, ראש ישיבת כתר תורה הגרא"מ זיסקינד ועוד.
עם נחיתתו של ראש הישיבה בשדה התעופה, קיבלו את פניו בשטח האווירי יו"ר סיעת יהדות התורה ח"כ יצחק פינדרוס וראש לשכתו משה רבר שניהלו את האופרציה מול הרשויות נתב"ג ומשטרת ישראל. כח משטרה גדול איבטח את האירוע על מנת להסדיר את כניסת גדולי ישראל והגבאים בבטחה אל מתחם פתאל.
את ההפקה, סידורי ההגעה ומעמד קבלת הפנים ניהלה חברת התיירות 'נקסט לבל' שבראשותו של שי גראוכר מקורבם של גדולי ישראל שארגן כזכור השבוע את הטיסה של האדמו"ר מגור בחזרה מניו יורק לארץ.
עם כניסת ראש הישיבה אל אולם הכנסים בפתאל, נעמדו גדולי ישראל לכבודו ולחצו את ידיו בברכת 'ברוכים הבאים' ו'שלום עליכם'. לאחר מכן נשא ראש הישיבה דברי הודיה לקב"ה על ההצלחה של המסע עבור 'קרן עולם התורה' וסיפר כי להפתעתו הרבה התרומות היו גדולות עוד יותר מהסיבוב שעבר, גבירים נתנו כפול מפעם קודמת, עד כדי שאמרו בהומור שהיצר הרע עזב את אמריקה.

ראש הישיבה אמר: "לפני כן היה חשש שאנשים יגידו הרי הבטחתם שזה רק פעם אחד אבל למעשה היה בדיוק הפוך, היה נפלא ממש, אנשים תרמו פי שנים משנה שעברה, הגישה היתה שנותנים השנה יותר זו היתה הגישה, ר' שמעון גליק אמר שיש לו שאלה אחת מה קרה ליצר הרע? הלך לישון? באמת היה דבר נפלא ביותר הציבור השתתף עם קרן עולם התורה".
לאחר מכן נשאו דברים חברי המועצת הגרא"י קוק, הגר"א סאלים, הגרא"י פינקל, ר"י יד אהרן הגר"י אייכנשטיין ור"י פוניבז' הגרח"פ ברמן שהודו בשם עולם התורה למנהיג היהדות החרדית שנושא על שכמו את עולם התורה בארץ ובחו"ל ברוחניות ובגשמיות.
משם המשיך הגרמ"ה לעבר מעונו בגבעת הישיבה שם חזר לשקוד על תלמודו ולסדר לימודו וקבלת קהל.








































