מבזקים מבזקים +
תל אביב 29°c
באר שבע 25°c
חיפה 24°c
ירושלים 29°c
בית שמש 29°c
בני ברק 29°c
אשדוד 29°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 29°c
באר שבע 25°c
חיפה 24°c
ירושלים 29°c
בית שמש 29°c
בני ברק 29°c
אשדוד 29°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

כך תגרמו לאבוקדו להבשיל מהר - או להחזיק יותר זמן

בין אם אתם רוצים להאיץ את ההבשלה או דווקא להאט אותה - כך תשמרו את האבוקדו במצב מושלם, מבלי שיתקלקל, ישחיר או יאבד מהטעם

כך תגרמו לאבוקדו להבשיל מהר - או להחזיק יותר זמן
אבוקדו צילום: freepik

הטעות שאתם עושים עם האבוקדו – והמומחית שמסבירה איך לשמור אותו נכון: אבוקדו בשל וקרמי הוא תענוג אמיתי – אבל הדרך לשמור עליו עד לרגע האכילה, מבלי שיתקלקל או ישחיר, היא לא פחות ממדע מדויק. על פי ג’ינה וידג’איה, מומחית ממועצת אבוקדו האס, שצוטטה במגזין האוכל Simply, כל שיטת אחסון תלויה בשלב ההבשלה שבו האבוקדו נמצא – ובמועד שבו אתם מתכננים לאכול אותו.

כך תשמרו על אבוקדו לאורך זמן – לפי שלב ההבשלה:

אבוקדו קשה ולא בשל:

אחסון מומלץ: בטמפרטורת החדר, למשך 4–5 ימים, עד שהוא מתרכך ומבשיל.
טיפ לזרוז: שימו את האבוקדו בשקית נייר עם תפוח או בננה – הפירות מפיקים גז אתילן שמזרז את תהליך ההבשלה.

אבוקדו בשל ורך:

אחסון מומלץ: במקרר – כדי להאט את ההבשלה ולשמור על המרקם והטעם למשך כמה ימים נוספים.

חצי אבוקדו? כך תמנעו ממנו להשחיר:

אם חתכתם את האבוקדו והשתמשתם רק בחלק ממנו, מרחו על החצי החשוף מעט מיץ לימון או ליים, עטפו היטב בניילון נצמד והכניסו למקרר. כך תוכלו ליהנות ממנו גם למחרת – בלי כתמים חומים.

ומה לגבי "טיפ המים"? תשכחו מזה

שמעתם על הטריק של השריית אבוקדו במים? אל תנסו בבית. לדברי וידג’איה, שיטה זו עלולה לאפשר לחיידקים מסוכנים כמו סלמונלה וליסטריה להתרבות ולחדור לפרי. מדובר בסיכון מיותר.

איך בוחרים אבוקדו מושלם?

לאירוע בעוד כמה ימים: קנו אבוקדו ירוק וקשה – הוא יבשיל בדיוק בזמן.
לסנדוויץ' עכשיו: חפשו אבוקדו כהה שמעט רך בלחיצה עדינה – סימן שהוא בשל ומוכן.
שימו לב: אל תסירו את ה"פקק" שבקצה האבוקדו – פעולה זו רק מזרזת את ההשחרה והורסת את הטעם.

אבוקדו

 צבע אדום

art