מבזקים מבזקים +
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 20°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 20°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

דרמה כלכלית: טראמפ חותם על הסכם סחר עם סין

טראמפ: "חתמנו עם סין אתמול" • ההסכם מעגן את ההבנות ומייצב את היחסים בין שתי המעצמות הכלכליות

דרמה כלכלית: טראמפ חותם על הסכם סחר עם סין
הנשיא טראמפ בבית הלבן צילום: Photo by Daniel Torok

המערכת הכלכלית העולמית עוצרת נשימה: נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הודיע כי ארה"ב וסין חתמו רשמית על הסכם סחר, שמסכם חודשים של מגעים קדחתניים. ב-ynet פורסם כי העסקה מעגנת את ההבנות שהושגו בפגישות קודמות בז'נבה, ונחשבת לצעד משמעותי בייצוב היחסים בין שתי המעצמות הכלכליות.

במהלך תדרוך שקיים בבית הלבן, אמר טראמפ בפשטות: "חתמנו עם סין אתמול" מבלי לפרט מעבר לכך. עם זאת, יו"ר מועצת היועצים הכלכליים של הבית הלבן, סטיבן מירן, הבהיר בריאיון ליאהו פייננס כי הממשל שוקל להאריך את הקפאת המכסים כלפי מדינות שנמצאות עדיין במגעים כל עוד הן פועלות בתום לב. לדבריו, "לא מפוצצים עסקה שנראית הוגנת באמצעות הטלת מכס".

בשבועות האחרונים הראה הבית הלבן סימנים לריכוך לקראת הדדליין שהוגדר ל-9 ביולי, ונשקלת האפשרות לבטל או לדחות את כניסת המכסים לתוקף. מרחבי העולם, ממקנדה ועד יפן, נרשמה האצה בניסיונות להמיר את השיחות לעסקאות חתומות, כשהשעון מתקתק.

אף שהממשל מאותת על גמישות מסוימת, טראמפ ויועציו מזהירים: מכסים כלליים לא צפויים לרדת מתחת לרף של 10% בטווח הארוך. עם זאת, ייתכן שמדינות מסוימות יזכו להקלות, בעוד אחרות ייאלצו להתמודד עם שיעורים גבוהים יותר. בין אלה שטרם הגיעו להסכם נמצאות קנדה, המאיימת להגיב בהעלאת מכסים על פלדה ואלומיניום, והאיחוד האירופי, שבתגובה אפשרית למכס האמריקאי, מבטיח להשיב בצעדים דומים.

טראמפ כבר השלים עסקה עם בריטניה, אך מול מדינות אחרות הוא מחדד את המסר: מי שלא תסיים את השיחות בזמן, עלולה למצוא את עצמה תחת מכסים כבדים, שעשויים להגיע גם ל-50%.

ארצות הברית (ארה"ב) סין

 צבע אדום

art