אסף רוזנצוייג: דיווח ברויטרס- מדינות המפרץ לוחצות על טראמפ להמשיך את התקיפות באיראן ואפילו להגביר את הלחץ. למה זה חשוב? מפני שזה סותר את ההערכה כי אם איראן תמשיך לתקוף במדינות המפרץ הן ינסו לכפות על טראמפ לסיים את המלחמה ולחזור לשגרה. החשש המרכזי במפרציות כפי שעולה מהדיווח הוא שהמלחמה תסתיים ואיראן תישאר עם יכולת צבאית להמשיך ולאיים עליהן בעתיד, והדרישה העיקרית כעת מטראמפ היא לפגוע ביכולתה הצבאית של טהראן וביכולתה להתעצם מחדש.
דיווחים באיראן: ישראל חיסלה מדען גרעין נוסף
ישראל חיסלה את סולימאן סולימאני, מדען גרעין ובוגר לימודי הנדסה כימית. סולימאני היה מומחה לעיצוב חומרים עבור חברה שמצויה ברשימת הסנקציות
התקשורת האיראנית מדווחת כי אוניברסיטת איראן לטכנולוגיה ומדע הודיעה כי ישראל חיסלה את סולימאן סולימאני, מדען גרעין ובוגר לימודי הנדסה כימית.
הבלוג "אינטלי טיימס" דיווח: "בדיקה מגלה כי מדובר מומחה לעיצוב חומרים עבור חברה שמצויה ברשימת הסנקציות. תחום עיסוקו האחרון הוא להבים לטורבינות המשמש לתעשיות הגז, הגרעין (צנטריפוגות) והתעופה האווירית (מנועים). הוא לא המומחה הראשון שחוסל על רקע תפקיד זה".
עוד דווח בבלוג: "הקשר בין טורבינות לחיסולים התברר גם בחקירת חיסול מותו של ד"ר איוב אנתזרי, מדען טילים איראני בכיר בתחום טורבינות וטילים".
הטלוויזיה האיראנית דיווחה כי שעות ספורות לפני כניסת הפסקת האש לתוקפה, ישראל חיסלה את מדען הגרעין מוחמד רזא סדיקי בתקיפה אווירית על דירה בטהרן.
לפי דיווחים זרים, מדובר במדען ה-17 שחוסל מאז תחילת מבצע "עם כלביא". כל המדענים שחוסלו היו קשורים לתוכנית הגרעין של איראן.
