אסף רוזנצוייג: ממשל טראמפ פרסם את מסמך אסטרטגיית הביטחון הלאומי השנתי שלו. בין השאר קובע המסמך כי המזרח התיכון כבר אינו מהווה את ליבת אסטרטגיית הביטחון של ארה"ב, בין השאר בשל הדומיננטיות האנרגטית של ארה"ב והתקדמות תהליך השלום באזור
נסיך סעודי: טראמפ היה צריך להפציץ את דימונה
במאמר שפורסם בעיתון באיחוד האמירויות, טורקי אל-פייסל מתייחס לתקיפה באיראן ומכוון אצבע מאשימה גם כלפי ישראל והמערב
הנסיך הסעודי טורקי אל-פייסל, שכיהן בעבר כראש המודיעין הסעודי ושגריר הממלכה בארה”ב, פרסם מאמר בעיתון האמירתי The National, בו הביע ביקורת חריפה על התמיכה בתקיפה הישראלית באיראן. לדבריו, “בעולם שבו מתקיים שוויון אמיתי”, הנשיא דונלד טראמפ היה צריך לשלוח את מפציצי ה-B-2 לתקוף את דימונה ואתרים נוספים בישראל.
אל-פייסל, בן 80, טען כי המצדיקים את התקיפה הישראלית על סמך הצהרות ההנהגה האיראנית שמתנגדת לקיומה של ישראל – מתעלמים מהצהרות דומות של ראש הממשלה בנימין נתניהו, שלדבריו קרא בעבר להפלת המשטר האיראני.
בדבריו ציין אל-פייסל שישראל אינה חתומה על האמנה למניעת הפצת נשק גרעיני (NPT), והאשים את המערב בצביעות: “התמיכה במתקפה הישראלית על איראן לא מפתיעה, כמו גם התמיכה הבלתי פוסקת בפעולותיה של ישראל כלפי הפלסטינים – גם אם לאחרונה יש מדינות שמביעות תמיכה פחותה”.
עוד תהה הנסיך לגבי הסנקציות שהוטלו על רוסיה בשל הפלישה לאוקראינה, וטען כי ישנה סתירה ברורה בין תגובת המערב למעשי רוסיה לבין תגובתו לישראל: “הסדר הבינלאומי שהמערב טוען שהוא שומר עליו – בבלבול. העולם הערבי לא אדיש לכך. הגישה שלנו בסכסוכים הללו היא דוגמה למה שראוי שמדינות ועמיהן יעשו”.
בהמשך קרא אל-פייסל לחזור לנתיב הדיפלומטי, והוסיף: “טראמפ לא צריך לפעול לפי סטנדרטים כפולים, אלא להקשיב לבעלי בריתו במפרץ – בניגוד לנתניהו, הם חפצי שלום, כמוהו”.
בסיום המאמר כתב: “אני נוהג לפי דרכו של אבי, המלך פייסל המנוח. כשנשיא ארה”ב טרומן נסוג מהתחייבות קודמו רוזוולט וסייע להקמת ישראל, אבי נמנע מלבקר בארה”ב עד שטרומן סיים את כהונתו. גם אני לא אגיע לשם עד שטראמפ יעזוב”.
אל-פייסל מרבה להתבטא נגד ישראל. גם כאשר גינה את טבח 7 באוקטובר והטיל את האחריות על חמאס, האשים במקביל את ישראל בכך שניצלה את האירוע כדי “לטהר את עזה מאזרחיה”. הוא טען שישראל מבצעת “רצח עם” ברצועה, וציין כי “היא נהנית מעליונות צבאית ומביאה להרס עצום״.
בעבר, בוועידה שנערכה בבחריין, האשים את ישראל בצביעות ואמר: “מצד אחד היא טוענת שהיא בסכנה קיומית ומחפשת שלום, אך בפועל כובשת את פלסטין ומפציצה מדינות ערב”. עוד לפני כן, כינה את ישראל “הביוב של ארה״ב, ולא נכס שלה”.
