יובל שדה: חודשה ישיבת הממשלה על התקציב
החתן בוכה בתוך השבעה - ומתחנן לעזרה לפני החתונה המתקרבת
מרת מאטיל מתילדא ע"ה, אשת הרה"ח ר' אברהם מרדכי גולדמן, נפטרה אחרי 13 שנות התמודדות עם המחלה הקשה – שבועיים לפני שמחת נישואי בנה • החתן באבל כפול: מי תשמח עימו, ומי יסייע לו כלכלית להתחתן בשעה טובה ומוצלחת?
-
בשיתוף ועד הרבנים | חרדים | כתבה שיווקית
בצלו של כאב עמוק, בתוך ימי השבעה על אמו, מרת מאטיל מתילדא גולדמן ע"ה, נערך החתן הצעיר, בנימין משה, לחתונתו שצפויה להיערך בעוד שבועיים בלבד. אמו, שהאמינה בלב שלם שתזכה להשתתף ברגע הגדול של בנה, הלכה לעולמה בתחילת השבוע, לאחר י"ג שנים של התמודדות עם המחלה הקשה.
הסיפור קורע הלב הזה מתחיל לפני למעלה מעשור. האב, אדם ירא שמיים ובעל עסק להסעות, קרס כלכלית לאחר שותפו לעסק נמלט מהארץ והותיר אותו לבדו עם חובות עצומים. שלושה חודשים לאחר מכן, קיבלה המשפחה את הבשורה הקשה: האם חלתה במחלה ממארת.
מאז, למרות תקופות של שיפור קל, המשפחה לא הצליחה להתאושש. האם, נלחמה באומץ במחלה הקשה, קיבלה את גזירת שמיים באהבה ועמדה בגבורה בכל שלב של המחלה - תמיד עם חיוך, תמיד מעודדת את סובביה, כאילו היא זו שצריכה לנחם אחרים.
לא נשארים אדישים מול דמעות החתן בתוך השבעה! תורמים עכשיו
האב היה מסור לה לחלוטין, אך קריסת העסק והטיפול באשתו לא הותירו לו מרווח לפרנסה קבועה. המשפחה נאלצה להסתמך על קצבאות, עזרה מבני משפחה ונדיבותם של אחרים.
כעת, כשהבן הרביעי מתכונן להינשא, המצב נהיה בלתי נסבל. האם, שהספיקה לרכוש בגדים לקראת החתונה, לא תעמוד מתחת לחופה של בנה. החתן נותר עם כאב עצום בלב - ועם מציאות כלכלית קשה שלא מאפשרת לו אפילו לשלם את שכר הדירה הראשון לביתו החדש.
החתונה מתקרבת במהירות - והחתן מתחנן לעזרה. אין כסף לביגוד, לריהוט, לשכירות, לדברים הבסיסיים ביותר. כל שקל שייאסף בימים הקרובים יכול להציל את השמחה הזו, לאפשר לו להתחיל את החיים בצורה מכובדת - גם כשבלבו חסר גדול.
המשפחה המורחבת עושה כל שביכולתה - אך כעת היא נושאת גם בעול האלמן וששת האחים שנותרו בבית, וזה הזמן שלנו להתגייס לתרום ולתמוך בחתן, המתחנן לעזרתנו בתוך ימי השבעה על פטירת אמו.
לא נוכל להישאר אדישים. תורמים כעת, ומסייעים ככל הניתן לאלמן, ליתומים ולחתן.
