מבזקים מבזקים +
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 20°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 20°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

לילדים הקטנים ולאנשים הגדולים: אורז אדום שמתחסל ברגע

אין כמו להגיע הביתה לפתוח סיר ולגלות בו אורז אדום ורך, מפנק ומשפחתי שמשלים כל ארוחה וטעים כל כך גם כשהוא ורק הוא לבד בצלחת :)

לילדים הקטנים ולאנשים הגדולים: אורז אדום שמתחסל ברגע
אורז אדום צילום: שאטרסטוק

מצרכים:

  • 1 ק"ג אורז לבן
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כף מלח
  • 2 כפות סוכר
  • 4-5 כפות רסק עגבניות מרוכז
  • חצי כפית פלפל שחור טחון
  • כף פפריקה

אופן ההכנה:

  1. ממלאים סיר במים בגובה שיכסה את האורז במעט ומרתיחים.
  2. מכניסיפ פנימה את האורז ומוסיפים שמן ומלח.
  3. מבשלים יחד כעשר דקות ומוסיפים פנימה את הרסק והתבלינים ועוד מעט שמן.
  4. מבשלים יחד כעשרים דקות על אש גבוהה, מנמיכים את האש וממשיכים בישול של 15-20 דקות על אש נמוכה עד לאידוי המים והתרככות טובה של האורז.
  5. מושלם ליד סלט חי, שניצל או עוף, כנפיים ואפילו לבד 🙂

 צבע אדום

art