מוטי קסטל: השר קרעי: זה רגע המבחן של כולנו. דרושים איזונים ובלמים לגולם שקם על יוצרו. הממשלה חייבת לקבל החלטה עוד היום: אנחנו לא מקבלים את ההתערבות הבוטה של בג״צ בלב־ליבה של סמכות הממשלה. הסמכות להדיח יועצת משפטית היא סמכות הממשלה בלבד על פי חוק. על הממשלה להדיח סופית ובפועל את היועמ״שית, לחסום את כניסתה למשרדי הממשלה ולמנות לאלתר ממלא מקום. עכשיו. רק אם נגיד לא(!) לפסקי דין מנוגדים לחוק של בג״צ, נוכל להציל את הדמוקרטיה הישראלית.
דרמה: איזנקוט פורש מ'המחנה הממלכתי' ויתפטר מהכנסת
הרמטכ"ל לשעבר הודיע על עזיבת מפלגתו | לטענתו "הפריימריז לא מאפשרים התמודדות אמיתית"
הרמטכ"ל לשעבר גדי איזנקוט צפוי להודיע על עזיבת מפלגת המחנה הממלכתי בימים הקרובים. בשיחות סגורות אמר כי "הפריימריז כפי שהתגבשו במחנה הממלכתי לא מאפשרים התמודדות אמיתית", כך דווח ב"חדשות 12".
עוד טען איזנקוט בנוגע לפריימריז כי הם "אינם מבטאים עקרונות דמוקרטיזציה שנדרשים בראייתי למפלגת שלטון".
לפני כשבועיים הודיעה סיעת המחנה הממלכתי כי במסגרת השלב הראשון בתהליך שתעבור המפלגה הוחלט כי בחודשים הקרובים תפתח המפלגה את שורותיה להתפקדות הציבור, תחודש ותגדל משמעותית אסיפת המפלגה.
עוד נמסר, כי ייערכו בחירות לראשות המפלגה במסגרת האסיפה החדשה וימונו מחדש חברי ועדת הביקורת של המפלגה ומוסדות פנימיים נוספים.
תהליך ההטמעה יימשך בשבועות הקרובים בהובלת מזכ"ל המפלגה איתן גינזבורג ומנכ״ל המפלגה יואב תאני, ויובל על ידי צוות מגוון ומשותף.
מדוברות המחנה הממלכתי נמסר כי "גדי איזנקוט הודיע ליו״ר המחנה הממלכתי בני גנץ על כוונתו לעזוב את מפלגת המחנה הממלכתי ולהחזיר את המנדט שלו למפלגה.
השניים מדגישים כי יש ביניהם חברות ארוכת שנים והערכה רבה, וכי ימשיכו לשתף פעולה למען המטרות המשותפות ולמען עם ישראל גם בעתיד".
