מוטי קסטל: השר קרעי: זה רגע המבחן של כולנו. דרושים איזונים ובלמים לגולם שקם על יוצרו. הממשלה חייבת לקבל החלטה עוד היום: אנחנו לא מקבלים את ההתערבות הבוטה של בג״צ בלב־ליבה של סמכות הממשלה. הסמכות להדיח יועצת משפטית היא סמכות הממשלה בלבד על פי חוק. על הממשלה להדיח סופית ובפועל את היועמ״שית, לחסום את כניסתה למשרדי הממשלה ולמנות לאלתר ממלא מקום. עכשיו. רק אם נגיד לא(!) לפסקי דין מנוגדים לחוק של בג״צ, נוכל להציל את הדמוקרטיה הישראלית.
אישי ציבור במוקד: הסיכום של מיארה וראש אח"מ ניצב בלט
היועמ״שית מיארה וראש אח״מ בועז בלט סיכמו: לא עוד עיכובים בזימון בכירים לחקירה. ההחלטה התקבלה בעקבות פרשות שבהן שרים טרם נחקרו, למרות שעבר זמן רב מאז הפתיחה בחקירה
היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב־מיארה וראש אגף החקירות והמודיעין במשטרה, ניצב בועז בלט סיכמו לאחרונה על שינוי מדיניות בנוגע לחקירות פליליות של אישי ציבור בכירים – כך דווח הערב (שני) בערוץ i24news.
על פי הדיווח, הסיכום בין השניים נולד לאחר שהבחינו בעיכובים משמעותיים בחקירות שרים ואישים בכירים, בפרשות שחיתות. בין היתר הוזכרו שרת התחבורה מירי רגב, החשודה בפרשת היהלומים, והשר אלי כהן – שמעורב בפרשת הדרכונים. שניים אלו טרם נחקרו, אף שחקירה פלילית כבר נפתחה בעניינם.
כחלק מהלקחים מהמקרים הללו, הוחלט כי אגף החקירות יפעל להקדמת שלב החקירה מול הבכירים עצמם מיד עם פתיחתה של חקירה פלילית. במקביל, היועצת המשפטית לממשלה תזרז את מתן האישור הנדרש לשם חקירת נבחרי ציבור – הליך המחייב אישור מוקדם לפי החוק.
