מבזקים מבזקים +
תל אביב 29°c
באר שבע 26°c
חיפה 24°c
ירושלים 29°c
בית שמש 29°c
בני ברק 29°c
אשדוד 29°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 29°c
באר שבע 26°c
חיפה 24°c
ירושלים 29°c
בית שמש 29°c
בני ברק 29°c
אשדוד 29°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

רוצח שריצה 13 שנים בכלא - מאיים לרצוח יהודים

על פי הקהילה היהודית המאוחדת של אוקראינה, החשוד, ואדים סיקרקו, ריצה בעבר עונש של 13 שנות מאסר בגין רצח. כמו כן נמסר מהקהילה: "ידוע כי בזמן פרסום הסרטון כבר נפתחו נגדו מספר הליכים פליליים

רוצח שריצה 13 שנים בכלא - מאיים לרצוח יהודים
ואדים וולודימירוביץ' סיקרקו עם מלקוש ביד צילום: באדיבות המצלם

אנטישמי אוקראיני פרסם ברשת החברתית טיקטוק קריאה מפורשת לרצח יהודים. מדובר ברוצח לשעבר ואדים וולודימירוביץ' סיקרקו, שהשמיע בפומבי הצהרות אנטישמיות תוקפניות וקרא לאלימות בסרטון הקורא לאלימות נגד יהודים, אשר צולם באזור צ'רקסי שבאוקראינה.

הקהילה היהודית המאוחדת של אוקראינה פרסמה הצהרה על כך, "מביעים דאגה עמוקה מהפצת תוכן כזה וקוראים לתגובה מהירה מצד רשויות אכיפת החוק". הרוצח אמר בסרטון: "אויבים פנימיים במדינה הם היהודים המקוללים, הם שונאים אותנו, היהודים האלה רוצים שנמות" ההצהרה מסתיימת בקריאה ממשית להרוג יהודים.

על פי הקהילה היהודית המאוחדת של אוקראינה, ואדים סיקרקו ריצה בעבר עונש של 13 שנות מאסר בגין רצח. כמו כן נמסר מהקהילה: "ידוע כי בזמן פרסום הסרטון כבר נפתחו נגדו מספר הליכים פליליים. אך בהקשר זה מדאיג מדוע, בהתחשב בקריאות לרצח, טרם ננקטו צעדים נגדו.

הקהילה היהודית המאוחדת של אוקראינה קראה לחקירה פלילית, ולנקוט בכל האמצעים הקבועים בחוק. "אנו קוראים לתגובה מיידית מצד גורמי אכיפת החוק, תוך התחשבות באופי ההצהרות, באופיין הציבורי, וכן בעברו הפלילי של האדם המפיץ אותן".

אנטישמיות אוקראינה רצח יהודים

 צבע אדום

art