יובל שדה: חודשה ישיבת הממשלה על התקציב
סלט פנצנלה – בדיוק לסוף יום! | הניה בל
סלט עם כמויות של פינוק ודברים טובים שמצטרפים יחד לארוחה מושלמת שתסגור לכם את היום על הצד הכי טוב שיש!
מצרכים:
- 10 עגבניות שרי (אדומות או צבעוניות), חצויות לאורך
- 1/2 בצל סגול, פרוס דק
- 1 כפית מלח גס
- 1/4 -1/2 כפית פלפל שחור גרוס / רגיל
- 3 כפות שמן זית איכותי
- 3/4 כוס גבינת לאבנה (עדיף עם אחוזי שומן גבוהים)
- 6 כדורי בייבי מוצרלה חצויים / 1 כדור מוצרלה גדול – חתוך גס
- 1/4 כוס קרוטונים
- צנוברים / שקדים קלויים / אגוזים (לא חובה)
- 3 עלי בזיליקיום טריים
- תבלין זעתר (לא חובה)
- להגשה: קרם חומץ בלסמי מצומצם
אופן ההכנה:
- בקערה קטנה מערבבים את עגבניות השרי החצויות ופרוסות הבצל עם שמן זית, מלח ופלפל.
- במרכזה של צלחת הגשה שטוחה, שמים את העגבניות המתובלות.
- מורחים מסביב "מסגרת" של גבינת הלאבנה.
- מפזרים מעל את גבינת המוצרלה, קרוטונים, ואגוזים.
- מרססים את כל הסלט (כולל הלאבנה) בשמן זית.
- אם הלאבנה ללא זעתר, ניתן לפזר מעל מעט תבלין זעתר (לא חובה).
- מניחים מעל הסלט את עלי הבזיליקום, ומזלפים מעל פסים לאורך ולרוחב של קרם חומץ בלסמי מצומצם.
בתיאבון ובהנאה!!
