עמית סגל: זמיר החליט אתמול לקדם את גיטלמן, מראשי תנועת אחים לנשק, שהיה חלק ממהלך הסרבנות והודיע ש״לא ישרת בדיקטטורה״. גיטלמן אמור להיות תת אלוף במפקדת זרוע היבשה.
מכובד ומעודן לשבת: בשר בקר מתקתק עם שזיפים, אגוזים וערמונים
מתכון נפלא שתמיד יביא איתו ניחוח של כבוד לשולחן השבת, אם אתם לא חסידים של שזיפים יבשים, אפשר להמיר באננס או במשמשים יבשים באותה כמות או יותר. תכינו ותתכבדו.
מצרכים:
- 1 ו – 1/2 ק"ג בשר מספר 5
- 2 בצלים
- 3 שיני שום
- 250 גרם ערמונים
- 250 גרם שזיפים מגולענים
- 100 גרם אגוזים קצוצים או חצויים
- תבלינים: כף מלח.כפית פלפל. כף כורכוֹם, כפית כמון, 2 כפות אבקת מרק
- חצי כוס סילאן
אופן ההכֿנה
- מטגנים את הבצל והשום חתוכים לקוביות מוסיפים את פרוסות הבשר ומאדים יחד.
- מוסיפים מים רותחים ותבלינים עד לכיסוי ומבשלים כשעתיים, לאחר מכן מוסיפים את השזיפים, הערמונים והאגוזים ומתקנים תיבול.
- מוסיפים סילאן וממשיכים לבשל עד לריכוך פרוסות הבשר באופן מלא עוד כחצי שעה.
בתיאבון!
