אסף רוזנצוייג: ממשל טראמפ פרסם את מסמך אסטרטגיית הביטחון הלאומי השנתי שלו. בין השאר קובע המסמך כי המזרח התיכון כבר אינו מהווה את ליבת אסטרטגיית הביטחון של ארה"ב, בין השאר בשל הדומיננטיות האנרגטית של ארה"ב והתקדמות תהליך השלום באזור
המיליציות בעיראק זועמות: "איפה המשכורות שלנו?"
על פי הדיווח, ממשלת עיראק הקפיאה את שכר לוחמי "חשד א-שעבי" הפרו איראנים בעקבות לחץ אמריקני. המיליציות זועמות: "היכן המשכורות?"
עימות חדש בין וושינגטון למיליציות העיראקיות: עיתון "אל-ערבי אל-ג'דיד" מדווח כי ארה"ב מפעילה לחץ כבד על ממשלת עיראק, שהוביל לעיכוב בתשלום משכורותיהם של יותר מ-200 אלף חברי ארגון "חשד א-שעבי".
בישראל היום פורסם כי מדובר בפעם הראשונה שבה הממשל העיראקי מקפיא תשלום בהיקף כזה, כשלטענת מקורות במדינה, השכר, שהיה אמור להיות מועבר ב-22 ביוני, לא שולם עד כה.
את התשלום אמור היה לבצע בנק א-ראפדין הממשלתי, באמצעות חברת "קי כארד" המוסמכת להעברת משכורות לעובדי המדינה. החברה, שפועלת מאז 2007, הודיעה לאחרונה כי בעקבות אזהרה רשמית ממשרד האוצר האמריקני, היא לא תוכל לבצע את התשלום. גם התקציב התפעולי של הארגון, שכולל הוצאות שוטפות כמו דלק וציוד, הוקפא על ידי הבנק מאז תחילת החודש.
"חשד א-שעבי" הוקם על רקע התמודדות עיראק עם ארגון הטרור דאעש, אך המיליציות השיעיות המרכיבות אותו נולדו עוד קודם לכן - רבות מהן בתמיכת משמרות המהפכה האיראניים. בעבר השתתפו חלקן בלחימה ישירה נגד כוחות אמריקניים באזור.
על רקע העיכוב, פלטפורמות דיגיטליות של הארגון החלו לפרסם מסרים כמו "איפה המשכורות?", והמתיחות הולכת וגוברת. מית'ם א-זיידי, מפקד ב"דיוויזיית עבאס", טען כי מדובר בתוצאה ישירה של אזהרה אמריקנית, וכי הלחץ גרם לנסיגת חברת התשלומים מההתחייבות כלפי הלוחמים.
המצב החדש מאיים להצית מתיחות נוספת בזירה העיראקית הרגישה, במיוחד כאשר תשלומי השכר נתפסים כחוט חיים לאלפי לוחמים ותומכים.
