עמית סגל: זמיר החליט אתמול לקדם את גיטלמן, מראשי תנועת אחים לנשק, שהיה חלק ממהלך הסרבנות והודיע ש״לא ישרת בדיקטטורה״. גיטלמן אמור להיות תת אלוף במפקדת זרוע היבשה.
אתם חייבים להכניס לחמין – תערובת בשר מתפרק ממכרת!
הכנתי תערובת עם כל הטעמים שחלמתי להכניס לה, והאמת, עד רגע זה (משבת האחרונה) אנחנו רק חולמים שוב לאכול אותה בשבת עם החמין...
מצרכים:
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 200 גרם הודו טחון
- 3/4 כוס סילאן
- 1 בצל
- 1/3 כוס רוטב צ'ילי
- כף גדושה תבלין ראס אל חנות
- 1/3 כוס שמן
- כפית מלח
- כפית קינמון
- חצי כפית פלפל
- כפית פפריקה
אופן ההכנה:
- קוצצים את הבצל ומתחילים לטגן, מוסיפים את הבשר וההודו הטחון ומטגנים יחד עד לקבלת צבע כהה יותר.
- מוסיפים את הסילאן, התבלינים והרוטב צ'ילי, מערבבים בעדינות.
- לאחר שקבלנו תערובת כהה, פותחים נייר אפיה ומניחים בתוכו את תערובת הבשר בצורת נקניק עבה. מגלגלים וסוגרים משני הצדדים.
- מכניסים את הנקניק לתוך נייר כסף ושוב אוטמים מכל הכיוונים בצורת סוכריה.
- מכניסים לחמין של שבת (שהתבשל ברובו) ושומרים בסיר החמין על הפלטה עד בוקר שבת.
- הבשר יוצא מתפרק ולא אחיד!! אבל הטעם שהוא מוסיף לחמין והתוספת שהוא מהווה לחמין פשוט חלומי!! תהנו!
