יובל שדה: תקציב 2026 שאושר כולל קיצוץ רוחבי של 5% בתקציב של כל משרדי הממשלה. חלק מהמשרדים קיבלו תוספת ולכן לא יסבלו מהקיצוץ. המשרדים שקיבלו תוספת תקציבית כוללים את המשרד לביטחון לאומי, משרד השיכון ומשרד הפנים. תקציב מנהלת תקומה הוחרג מהקיצוץ
חמאס, ילד חמוש וקריאות הסתה: תושב עכו נעצר בעקבות פרסום ברשת
תושב עכו בן 54 נעצר לאחר שפרסם תמונה של חמוש רעול פנים וילד במדים צבאיים לצד דברי הסתה ושבח לחמאס. בימים הקרובים יוגש נגדו כתב אישום
שוטרי מחוז חוף מתחנת עכו פתחו בחקירה לאחר קבלת דיווחים אודות פרסומים ובהם דברי הסתה ותמיכה בארגון טרור חמאס ברשת החברתית.
במסגרת הפרסומים, בין היתר כיתוב על רקע תמונה של ארגון הטרור חמאס שבו נראה חמוש רעול פנים בסרט ירוק של חמאס על מצחו ולצידו ילד חמוש במדים צבאיים תחת כיתוב כיתובי הסתה לטרור.
במסגרת החקירה שלוותה ע"י הגורמים הרלוונטים והפרקליטות, הצליחו שוטרי מחוז חוף מתחנת עכו יחד עם לוחמי יס"מ "אשר" לאתר את החשוד ולעצור אותו לחקירה בסיומה נכלא.
מעצרו של החשוד הוארך מעת לעת על ידי בית המשפט.
ביום חמישי, בסיום כלל פעולות החקירה הצליחה המשטרה לגבש תשתית ראייתית כנגד החשוד והוגשה כנגדו הצהרת תובע ובימים הקרובים צפוי להיות מוגש כתב אישום בליווי בקשת מעצר עד לתום ההליכים באמצעות פרקליטות מחוז חיפה.
