וושינגטון: רשות ההגירה והמכס של ארה"ב (ICE) הודיעה על מעצרם של מספר אזרחים אפגנים, שהיגרו לארה"ב על ידי ממשל ביידן במהלך מבצע "ברוכים הבאים לבעלות הברית".
אוכלים חומרי הדברה? הממצאים שהתגלו בפירות והירקות
92.3% מהדגימות עמדו בתקן הישראלי | כ-55% מהדגימות נמצאו נקיות מכל שאריות של חומרי הדברה (אפס שאריות). בין היתר: 0 חריגות בעגבנייה, שבלטה מאוד על המדף בעקבות החרם של טורקיה, ובענבים
משרד החקלאות וביטחון המזון מפרסם את תוצאות בדיקות הסקר השנתיות שמבצעים השירותים להגנת הצומח ולביקורת במשרד.
לפי הממצאים, מתוך 1,003 דגימות של 76 גידולים שונים, כ-55% נמצאו נקיות מכל שאריות חומרי הדברה - קרי אפס חומרי הדברה. 92.3% מכל הדגימות נמצאו תקינות, בעוד שרק ב-7.7% נמצאו חריגות.
מתוך כלל הדגימות שנמצאו עם שאריות חומרי הדברה (45.5% מהדגימות), 96.1% מחומרי ההדברה שנמצאו הם בטווח התקין.

במשרד מדגישים כי מתוך 7.7% הדגימות שנמצאו חריגות, כ-0.9% נמצאו כחריגות קלות ברמות נמוכות מאוד שנבעו ככל הנראה בין היתר מרחף של חומרי הדברה הנישאים באוויר משדות סמוכים, רמות סף של רגישות המכשור האנליטי המזהה חריגות אפסיות, סטייה נמוכה מאוד מערכי השארית המרבית המותרת ועוד.
עוד עולה כי כמחצית מהחריגות (3.7%) נבעו משימוש בתכשירים מאושרים בארץ, אך לא מורשים לסוג הגידול שנדגם (בעיקר בגידולים כמו: מנטה, דובדבן, חסה, כוסברה, פטרוזיליה, ריחן וכרפס (סלרי) ולאו דווקא בשל שיעורים גבוהים בשאריות חומרי הדברה. כשליש של אותם ממצאים התגלו בריכוזים נמוכים מאד (כל שארית של החומר ככל שאינו מאושר לשימוש אפילו בשיעורים אפסיים נחשבת כחריגה).

בשירותים להגנת הצומח ולביקורת במשרד החקלאות מדגישים כי לא כל חריגה מסוכנת לבריאות וגורמת לחשיפה חורגת לחומרי הדברה. המשמעות של החריגות היא שהשימוש בחומרי הדברה נעשה בניגוד להנחיות המשרד ל"חקלאות נאותה", והמשרד ימשיך וינטר את החקלאים הפועלים בניגוד להנחיותיו.
בכל מקרה שבו נמצאות חריגות, מועבר לטיפול היחידה המרכזית לאכיפה וחקירה במשרד (פיצו"ח) לבירור נסיבות האירוע, וברובם אף מסתיימים בקנסות.
יתרה מכך, במשרד מדגישים כי בישראל חסרה תקינה בנוגע לגידולים שהיקפם בישראל קטן ביחס לאירופה, ארה"ב ומדינות המפותחות.

מתוך 1,003 הדגימות בסקר, 416, כ-41.5%, הן דגימות של ירקות וגידולי שדה; כ-43.1%, 432 דגימות, הן דגימות של פירות (כולל הדרים), וכ-15.4% נוספים (155) הן תבלינים.
כאמור, רוב מוחלט של הדגימות, כ-92.3% נמצאו ללא כל שאריות חומרי הדברה, או בטווח התקין שלהן: אבוקדו, אבטיח, אגס, אננס, אפרסמון, אפרסק, בטטה, בננה, בצל, בצל ירוק, ברוקולי, גויאבה, גזר, דלעת, טרגון, כרוב, כרובית, לפת, מלון, מנגו, מרווה, משמש, נקטרינה, עגבנייה, ענבים, עשב לימון, פיטאיה, פסיפלורה, פאפיה, צנון, צנונית, קולרבי, קינרס (ארטישוק), קישוא, רימון, שום, שזיף, שסק, שקד, תירס, תמר, תפוח אדמה, תפוח עץ ותרד.
