יובל שדה: חודשה ישיבת הממשלה על התקציב
סיכנו את חייהם: שלושה יהודים חולצו מלב השטח הפלסטיני
במהלך היום חולצו שלושה ישראלים שנכנסו לשטחי A בקלקיליה וטול כרם. בצה”ל מדגישים: “מדובר בסכנת חיים של ממש"
כוחות צה”ל מהמנהל האזרחי חילצו היום (ראשון) שלושה אזרחים יהודים שנכנסו לשטחי הרשות הפלסטינית, זאת תוך סיכון ממשי לחייהם. שניים מהאזרחים נכנסו לעיר קלקיליה, ואחד נוסף זוהה על ידי פלסטינים באזור טול כרם.
עם קבלת הדיווחים, פעלו במהירות קציני מפקדת תיאום וקישור אפרים לאיתורם ולהעברתם המיידית לידי כוחות הביטחון הישראליים. השלושה הוחזרו לישראל כשהם ללא פגע.
במערכת הביטחון מציינים כי רק בשבוע האחרון חולצו שבעה יהודים שנכנסו לשטחי A – חמישה מהם בכוונה תחילה. גורמי הביטחון שבים ומתריעים כי כניסה לשטחי A, הנתונים לשליטת הרשות הפלסטינית המלאה, מסוכנת ביותר ואסורה על פי חוק.
״מדובר בהתנהלות חסרת אחריות שעלולה להסתיים באסון. כל כניסה כזו מצריכה הפעלת כוחות רבים ופוגעת בפעילות הביטחונית השוטפת״, נמסר.
