וושינגטון: רשות ההגירה והמכס של ארה"ב (ICE) הודיעה על מעצרם של מספר אזרחים אפגנים, שהיגרו לארה"ב על ידי ממשל ביידן במהלך מבצע "ברוכים הבאים לבעלות הברית".
ש"ס ויהדות התורה מחרימות את המליאה - הקואליציה משכה החוקים
במרכז המחלוקת: דרישת אדלשטיין לשנות את ההסכמות על חוק הגיוס. מינויו של ח"כ ישראל אייכלר לשר השיכון נדחה לעת עתה | החרם הזה מצטרף לחרם החרדי על החוקים הפרטיים שעולים למליאת הכנסת בימי רביעי
המשבר הקואליציוני סביב חוק הגיוס מחריף: בישיבת סיעת ש״ס שהסתיימה לפני זמן קצר התקבלה החלטה - ש״ס תצטרף ליהדות התורה ותחרים את הצבעות המליאה היום (שני), לראשונה מאז הקמת הממשלה.
החרם הזה מצטרף לחרם החרדי על החוקים הפרטיים שעולים למליאת הכנסת בימי רביעי. בתגובה, הקואליציה הסירה את כלל החוקים שתוכננו לעלות להצבעה, כולל מינויו של ח״כ ישראל אייכלר לשר השיכון.
בהודעת סיעת יהדות התורה נכתב כי "לנוכח העובדה כי עד לרגע זה לא הונחה טיוטת חוק הגיוס, בניגוד להתחייבויות שניתנו, מודיעה סיעת יהדות התורה כי לא תצביע עם הקואליציה, עד להצגת טיוטת החוק".
ל'בחדרי חרדים' נודע כי בישיבת הסיעה עדכן יו"ר ש"ס, אריה דרעי, את השרים והח"כים על פגישה מתוחה שהתקיימה מוקדם יותר היום בין יו"ר ועדת החוץ והביטחון יולי אדלשטיין לח"כ אריאל אטיאס.
לדבריו, אדלשטיין דורש להכניס שינויים חדשים למסמך העקרונות שנחתם עוד ביום רביעי - ערב התקיפה באיראן - צעד שמהווה הפרת הסכמות ברורה מבחינת המפלגות החרדיות.
גם ביהדות התורה זועמים: בכירים במפלגה טוענים כי העובדה שאדלשטיין לא העביר לידיהם טיוטת חוק מלאה מעידה על חזרה מהבנות שהושגו. “בלי נוסח ברור ומוסכם - אין לנו מה לחפש במליאה”, הבהירו. “לא נוכל להצביע עם קואליציה שנותנת יד לחוק שונה ממה שסוכם מראש.”
החרדים דורשים לראות את הנוסח המלא ולוודא כי אין בו שינויים שיפגעו בפטור מגיוס ללומדי התורה. עד אז - הם מבהירים: לא ייקחו חלק בהצבעות.
יצוין כי החרם החרדי מוביל לעיכוב בקידום חקיקה ולדחיית מינויו של ח”כ אייכלר לשר השיכון.
