וושינגטון: רשות ההגירה והמכס של ארה"ב (ICE) הודיעה על מעצרם של מספר אזרחים אפגנים, שהיגרו לארה"ב על ידי ממשל ביידן במהלך מבצע "ברוכים הבאים לבעלות הברית".
זלנסקי התקפל מול טראמפ? שגרירת אוקראינה בדרך החוצה
בפייננשל טיימס דווח כי השגרירה בוושינגטון תוחלף לאחר ביקורת רפובליקנית על קרבתה לדמוקרטים
העיתון הבריטי פייננשל טיימס דיווח הבוקר (שלישי) כי נשיא אוקראינה, וולודימיר זלנסקי, הביע הסכמה להחלפת שגרירת ארצו בוושינגטון, אוקסנה מרקרובה, במהלך שיחה שקיים לאחרונה עם נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ. לדברי גורמים המעורים בפרטים, שני הצדדים מנהלים כעת מגעים באשר למועמדים אפשריים לתפקיד – שיידרשו לאישור הדדי של קייב וושינגטון.
מרקרובה מכהנת כשגרירה מאז 2021, אך בשנה האחרונה ספגה ביקורת מצד בכירים רפובליקנים בארה"ב בטענה שהיא מזוהה יתר על המידה עם המפלגה הדמוקרטית. לדברי העיתון, זלנסקי שוקל את המהלך כחלק מניסיון לרכך את עמדת טראמפ כלפי ממשלו – בתקופה רגישה במיוחד עבור אוקראינה.
על פי הדיווח, ההודעה הרשמית על זהות המחליף צפויה להתפרסם כבר בשבוע הבא, כחלק ממהלך רחב יותר של חילופי גברי בצמרת השלטון האוקראינית. מאז תחילת הפלישה הרוסית ערך זלנסקי שורה של שינויים בדרגי הפיקוד והמדיניות, בין היתר על רקע ביקורת ציבורית וסדקים פנימיים בממשל.
בכיר אוקראיני ששוחח עם העיתון ציין כי זלנסקי מחפש מינוי "של איש עסקאות טוב שמבין את המערכת הפוליטית בוושינגטון – הן בבית הלבן והן בקונגרס". בין השמות שהוזכרו כמועמדים לתפקיד החדש: ראש הממשלה דניס שמיהל ושר ההגנה רוסטם אומרוב.
בלאז' יראביק, לשעבר דיפלומט מטעם האיחוד האירופי שפעל בקייב, הסביר לעיתון כי המהלך נתפס באוקראינה פחות כהכרזה על שינוי אסטרטגי ויותר כתגובה ישירה ללחצים הפוליטיים והכלכליים המופעלים על הנשיא. לדבריו, זלנסקי מנסה לשדר רוח רעננה ולהפגין שליטה – דווקא בתקופה של אי־ודאות גוברת בזירה הבינלאומית.
