מבזקים מבזקים +
תל אביב 29°c
באר שבע 26°c
חיפה 24°c
ירושלים 29°c
בית שמש 29°c
בני ברק 29°c
אשדוד 29°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 29°c
באר שבע 26°c
חיפה 24°c
ירושלים 29°c
בית שמש 29°c
בני ברק 29°c
אשדוד 29°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

גנץ תוקף את ליברמן: "אסור לרכוב על השכול"

גנץ מגיב לדבריו החריפים של ליברמן נגד הממשלה: “המחלוקות לגיטימיות - אבל חיילי צה”ל והמשפחות השכולות חייבים להישאר מחוץ לפוליטיקה” | ליברמן אמש: "כל החיילים שנפלו בחודשים האחרונים - נפלו על מזבח שימור הקואליציה"

גנץ תוקף את ליברמן: "אסור לרכוב על השכול"
חבר הכנסת בני גנץ צילום: Yonatan Sindel/Flash90

יו"ר כחול לבן - המחנה הממלכתי, בני גנץ, יצא היום (שלישי) נגד דבריו של יו”ר ישראל ביתנו, אביגדור ליברמן, שהאשים את ממשלת נתניהו בכך ש”טובי לוחמינו נפלו על מזבח שימור הקואליציה".

גנץ הדגיש כי יש מקום למחלוקות פוליטיות ואף לעמדות נחרצות, אך יש קווים שאסור לחצות: “לכל איש ציבור יש את הזכות והחובה להביע את עמדתו על עתיד המערכה בעזה. אבל אסור לאף אחד לרכוב על השכול או לדבר בשם כל חיילי צה”ל. אף אמא לא צריכה לשמוע שהבן שלה נפל לשווא במלחמה מיותרת או בגלל שמכניסים סיוע הומניטרי".

לדבריו, חיילי צה”ל נלחמים כתף אל כתף, בלי קשר לעמדותיהם הפוליטיות או לרקע ממנו הגיעו: “אלו הילדים של כולנו, האחים של כולנו. כולם לוחמים בשליחותה של המדינה של כולנו. המחלוקות לגיטימיות - אבל צריך להשאיר את חיילי צה”ל והמשפחות השכולות מחוץ להן".

כזכור, ליברמן, אמר אמש בישיבת סיעת ישראל ביתנו: "זו ממשלת השבעה באוקטובר. כל החיילים שנפלו בחודשים האחרונים - נפלו על מזבח שימור הקואליציה".

בני גנץ נצח יהודה חיילים הרוגים

 צבע אדום

art