מבזקים מבזקים +
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 20°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 20°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מזכיר המדינה: יוטלו סנקציות על שליחת האו"ם לשטחים

סנקציות הוטלו על שליחת האו"ם למצב זכויות האדם בשטחים. מרקו רוביו: "ארה"ב תמשיך לנקוט בכל פעולה שתראה לנכון כדי להגיב ללוחמה המשפטית ולהגן על ריבונותנו וריבונותן של בעלות בריתנו"

מזכיר המדינה: יוטלו סנקציות על שליחת האו"ם לשטחים
ראש הממשלה נתניהו עם חיילים צילום: אבי אוחיון / לע״מ

מזכיר המדינה האמריקני מרקו רוביו הודיע אתמול (רביעי) כי החליט להטיל סנקציות על המשפטנית האיטלקייה פרנצ'סקה אלבנזה, שליחת האו"ם למצב זכויות האדם בשטחים ואחת האנטישמיות ומעלילות הדם הגדולות נגד מדינת ישראל. לאור מאמציה לעודד את בית הדין הבינלאומי לפעול נגד גורמים אמריקנים וישראלים.

לדברי מזכיר המדינה רוביו, "הקמפיין הפוליטי והכלכלי של אלבנזה נגד ארה"ב וישראל אינו נסבל עוד. אנו תמיד נעמוד לצד שותפינו בזכותם להגנה עצמית. ארה"ב תמשיך לנקוט בכל פעולה שתראה לנכון כדי להגיב ללוחמה המשפטית ולהגן על ריבונותנו וריבונותן של בעלות בריתנו".

אלבנזה משמשת כשליחת האו"ם לשטחים מאז 2022, ומינויה חודש באפריל האחרון לשלוש שנים נוספות. בעבר היא האשימה את ישראל בפיגוע במערכת העיתון צ'רלי הבדו בפריז, השוותה בין ראש הממשלה נתניהו וישראל להיטלר ולנאצים - ופקפקה במקרי הטבח ב-7 באוקטובר. באותו היום, בעוד טבח חמאס עדיין התרחש, מיהרה אלבנזה להמעיט בזוועות כשפרסמה כי "יש לראות את האלימות של היום בהקשר רחב יותר".

ב-Ynet דווח כי מאז הטבח, היא טשטשה באופן שיטתי את הזוועות שביצע חמאס, הכחישה שמדובר בפיגוע האנטישמי החמור ביותר מאז השואה, ובמקום זאת הצדיקה אותו כ"תגובה לדיכוי הישראלי". אלבנזה אף פקפקה בכך שהחמאס ביצע מעשי זוועות. כל זאת, גם אחרי שתת מזכ"ל האו"ם פרמילה פאטן ביקרה בישראל ואמרה שחמאס ביצע פשעים אלימים בחטופים ובאזרחים ישראלים.

אתמול צייצה אלבנזה ברשת X כי "ממשלות איטליה, צרפת ויוון חייבות להסביר מדוע סיפקו מרחב אווירי ומעבר בטוח לנתניהו, המבוקש על ידי בית הדין הפלילי הבינלאומי, אותו הן מחויבות לעצור".

שגריר ישראל לאו"ם, דני דנון על החלטת מזכיר המדינה האמריקאי להטיל סנקציות על דווחית האו"ם פרנצ׳קה אלבנזה: "אני מחזק את מזכיר המדינה של ארה״ב, מרקו רוביו, על החלטתו להטיל סנקציות נגד "פעילת זכויות האדם.

האנטישמית, פרנצ'סקה אלבנזה. הקמפיין החד-צדדי והבלתי פוסק שלה נגד ישראל וארצות הברית חצה זה מכבר את הגבול בין הגנה על זכויות אדם לבין תעמולה אנטישמית. אלבנזה פוגעת באופן עקבי באמינותו של האו"ם באמצעות הפצת נרטיבים כוזבים ומסוכנים, המנותקים לחלוטין מהמציאות. לא נשתוק ולא נחדול מלהמשיך ולחשוף את הכוחות האנטישמים הפועלים בחסות האו"ם".

מרקו רוביו ארצות הברית (ארה"ב) אנטישמיות

 צבע אדום

art