אסף רוזנצוייג: התביעה בגרמניה הגישה כתבי אישום נגד שבעה גברים בגין חברות בחמאס ותכנון מתקפת טרור. לפי האישום, הם פעלו בהנחיית בכירים בחמאס, השיגו כלי נשק ותכננו להוציא לפועל מתקפה נגד יעדים ישראליים
בג"ץ לממשלה: אם לא תגישו עמדתכם עד יום ראשון נוציא צו ביניים להקפאת פיטורי היועמ"ש
השופט סולברג נתן הארכה אחרונה לממשלה עד יום ראשון • במידה והממשלה לא תגיש עמדתה יוקפא השימוע לפיטורי היועצת המשפטית
השופט סולברג נתן לממשלה ארכה אחרונה להגשת עמדתה בעתירה נגד שינוי מנגנון פיטורי היועצת המשפטית לממשלה - עד יום ראשון.
ההחלטה מגיעה לאחר שהממשלה החליטה שלא להגיש בזמן את עמדתה לבית המשפט.
במסגרת הודעתו, הבהיר השופט סולברג כי במידה והממשלה לא תגיש את עמדתה עד יום ראשון - יוצא צו ביניים שיקפיא את השימוע הקבוע לפיטורי היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה.
ההחלטה באה בעקבות עתירת של התנועה לאיכות השלטון שהוגשה ביום 10.6.2025, בה דרשה לבטל את החלטת הממשלה לשינוי מנגנון הפיטורים ולהוציא צו ביניים מיידי. "החלטת הממשלה התקבלה תוך ניגוד עניינים מובהק של ראש הממשלה ושל חברי הממשלה, ודינה בטלות", כתבה התנועה בעתירה.
