פרמדיק מד"א ענבר גרין וחובש מד"א נפתלי הלברשטט שהגיעו לזירה ברמת גן סיפרו: "ראינו עשן שעולה מבניין עם הרס רב, שברי זכוכיות, מבין ההריסות ראינו 2 נפגעים מחוסרי הכרה, ללא דופק וללא נשימה עם פציעות קשות בגופם. ביצענו בדיקות רפואיות, אך הם היו ללא סימני חיים ולא נותר לנו אלא לקבוע את מותם במקום"
גפני: "החרדים משרתים, אם היועמ"שית תיפגע - אנחנו נציל אותה"
יו”ר דגל התורה בכנס ‘איחוד הצלה’ ברקע המשבר סביב חוק הגיוס: “החרדים משרתים, מסייעים ועוזרים - היועצת המשפטית מתנכלת לנו כדי להצטייר כלוחמת”
ברקע המאבק על חוק הגיוס והמתיחות בין המפלגות החרדיות ליועמ"שית, יו”ר דגל התורה, חבר הכנסת משה גפני, תקף הערב (חמישי) בחריפות את גלי בהרב-מיארה באירוע ההוקרה השנתי למתנדבי ‘איחוד הצלה’ סניף בני ברק, שהתקיים בכפר המכביה.
“אתם ההוכחה הניצחת שהחרדים משרתים, מסייעים ועוזרים לכל אזרחי ישראל”, אמר גפני למתנדבים. “היועמ”שית מנסה להתנכל לציבור החרדי, כדי שאם ירצו לפטר אותה, תוכל לטעון שהיא זו שנלחמה בנו. זו בושה שהיא מכהנת כיועצת המשפטית של המדינה.”
גפני לא הסתפק בביקורת המשפטית והוסיף עקיצה צינית: “מה שבטוח - אם חלילה היא תיפגע, יהיו אלו החרדים של איחוד הצלה שיגיעו להציל אותה.”
דבריו של גפני מגיעים על רקע הסערה סביב משבר חוק הגיוס שמעסיק את המערכת הפוליטית ומציב את הממשלה במבחן הישרדות. החרדים מאשימים את היועמ"שית כגורם שמנסה להקצין ולהכריח את צה"ל ללכת לצעדים דרקוניים נגד בחורי הישיבות והאברכים בהיעדר חוק גיוס.
