מצ"ח: לא תיפתח חקירה פלילית נגד עומר מיארה בנה של היועמ"שית בהרב-מיארה. מיארה נחשד בגניבת אפוד קרמי מחייל במהלך שירות מילואים ב-2023. המכתב שוגר אמש בתשובה לפניית עו"ד זהבה גור מלפני חצי שנה. "האירוע טופל בתוך היחידה באמצעות הליך משמעתי, כולל הדחת הקצין מהמילואים, ובהיעדר תלונה מהנפגע - לא נמצא צורך בחקירה פלילית". (עידן יוסף)
מתכון למפרום חצילים ברוטב אדום
מתכון מוצלח למפרום חצילים ברוטב אדום עשיר ומשגע. מנה דומה למוסקה הבלקנית אך עם טוויסט ים-תיכוני ייחודי. מנה מנחמת ומלאת טעמים שתשאיר אתכם עם טעם של עוד. לביס מושלם של בשר עסיסי עטוף בחציל נימוח, לצד אורז לבן – פשוט תענוג!
מתכון למפרום חצילים ברוטב אדום / אסתי
המצרכים למפרום חצילים ברוטב אדום:
- 1 חציל גדול או 2 חצילים בינוניים רחבים
לתערובת הבשר:
- 500 גרם בשר טחון
- 1 ביצה
- 2 פרוסות לחם רטוב (לסחוט ולפורר)
- 1 בצל מגורד
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
תבלינים:
- מעט מלח
- פלפל שחור
- 1/2 כפית בהרט
- 1/4 כפית כורכום
- 1/4 כפית פפריקה
לציפוי לפני הטיגון:
- 2 ביצים מעורבבות עם 2 כפות מים
- 1 כוס קמח מצה / קמח לבן
לרוטב:
- 2 כפות שמן קנולה
- 1 כף גדושה פפריקה
- 5 שיני שום פרוסות
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1 כפית מרק עוף
- 1/2 כפית סילאן/סוכר
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1+1/2 כוסות מים
אופן ההכנה למפרום חצילים ברוטב אדום:
- בקערה מערבבים את כל מרכיבי המילוי ומכניסים לקירור עד להכנת הרוטב וחיתוך החצילים
- בעזרת סכין חותכים את החציל לא עד הסוף לפרוסות דקות ובין כל שתי פרוסות חותכים עד הסוף יוצרים כמעין כיס משתי פרוסות דקות של חציל
- כך חותכים את כל החציל לפרוסות שכל 2 מחוברות בקצה שלהן שניתן למלא אותן
- בקערה מערבבים את כל מצרכי המלית לתערובת אחידה וממלאים כל סנדוויץ' של חציל בכף מתערובת המילוי
- טובלים את פרוסות החצילים הממולאים בקמח
- אחר כך טובלים בביצה ומטגנים בשמן עמוק
- מכינים רוטב אדום ומוסיפים את החצילים המטוגנים לרוטב .
הכנת הרוטב:
- מכניסים לסיר את כל מצרכי הרוטב מערבבים הייטב ומביאים לרתיחה
- מכניסים לתוך הרוטב את פרוסות החציל המטוגנות ומבשלים במשך כ 30 -40 דקות בסיר חצי מכוסה
- ניתן לפזר מעט פטרוזיליה מעל ולהגיש לצד אורז
בהצלחה רבה ובתאבון
