יובל שדה: תקציב 2026 שאושר כולל קיצוץ רוחבי של 5% בתקציב של כל משרדי הממשלה. חלק מהמשרדים קיבלו תוספת ולכן לא יסבלו מהקיצוץ. המשרדים שקיבלו תוספת תקציבית כוללים את המשרד לביטחון לאומי, משרד השיכון ומשרד הפנים. תקציב מנהלת תקומה הוחרג מהקיצוץ
בתזמון מעניין: יונתן אוריך בדרך לכתב אישום על עבירות ביטחוניות
היועמ”ש הודיעה ליונתן אוריך על כוונה להעמידו לדין בפרשת “הבילד” - בחשד לחשיפת מידע מסווג מצה”ל, השמדת ראיה, וניסיון להשפיע על דעת הקהל סביב רצח ששת החטופים | עמית חדד, פרקליטו של אוריך: יונתן כופר בכל הטענות המיוחסות לו" | באי כוחו של פלדשטיין: "הגיע הזמן"
פרקליטות המדינה הודיעה היום (ראשון) ליונתן אוריך, מהיועצים הבכירים והקרובים ביותר לראש הממשלה בנימין נתניהו, כי נשקלת העמדתו לדין פלילי בכפוף לשימוע - בגין עבירות ביטחוניות מהחמורות ביותר הקיימות בספר החוקים הישראלי.
לפי הודעת דוברת הייעוץ המשפטי לממשלה, אוריך חשוד כי פעל יחד עם אלי פלדשטיין, יועץ נוסף בלשכת ראש הממשלה, להוציא מידע מודיעיני מסווג ביותר מתוך מערכות צה”ל, במטרה להטות את השיח הציבורי בישראל.
"מדובר במידע מסווג בדרגת סודיות גבוהה ביותר אשר הושג באמצעות אמצעי מודיעיני סודי שהיה בחשיפתו על ידי אוריך כדי לסכן את ביטחון המדינה וחיי אדם.
הוצאת המידע הסודי על ידי אוריך ופלדשטיין נועדה, בין היתר, להשפיע על התודעה הציבורית בקשר לראש הממשלה ולהטות את השיח באותה עת ביחס להירצחם של ששת החטופים בחודש אוגוסט 2024", נמסר בהודעה מטעם היועמ"שית.
החלטת היועמ"שית גלי בהרב מיארה מגיעה ערב הדיון בוועדה השרים על הדחתה מהתפקיד. יצוין כי ביום שלישי יתקיים דיון בטענת פלדשטיין לאכיפה בררנית מול יונתן אוריך. ההחלטה על כתב אישום נגד אוריך עשויה להיות דרמטית עבור הדיון בבית המשפט.
עורכי הדין עמית חדד ונועה מילשטיין, באי כוחו של יונתן אוריך: "יונתן אוריך כופר בכל הטענות המיוחסות לו. אוריך מעולם לא החזיק ולא מסר ידיעה סודית ובוודאי שלא פגע בביטחון המדינה. מדובר בכתב חשדות מופרך שמגיע בתזמון לא מקרי - וחפותו תוכח מעבר לכל ספק".
שר התקשורת תקף את היועמ"שית על ההחלטה להגיש כתב אישום ואמר: "היועמ"שית בהתקף זעם יורה לכל הכיוונים. אבל לא לעולם חוסן. היא עוד תתן את הדין על כל מעלליה. תתחילי לארוז. הביתה ואז ועדת בדיקה להתנהלותך הבריונית והבררנית".
פרקליטיו של אלי פלדשטיין, עודד סבוראי וסיון האוזמן מסרו בתגובה: "הגיע הזמן שטענתנו, שפלדשטיין פעל עם אוריך מתוך הבנה שהפעולה מתבצעת על דעתו ובאישורו של רוה״מ, תזכה להתייחסות רצינית מצד הפרקליטות. חבל שלקח לפרקליטות 9 חודשים להגיע למסקנה הזו, שזועקת מחומר החקירה. כעת יש לבחון מחדש את כתב האישום נגד פלדשטיין ולשחררו לאלתר ממעצר הבית שבו הוא נתון, כך שיהלך חופשי בדיוק כמו אוריך".
על פי דיווחים, היועמ"שית החליטה למהר ולהקדים את שליחת הזימון לשימוע לפני הגשת כתב אישום, בעקבות השימוע לפני פיטורים שייערך לה מחר על ידי שרי הממשלה. התזמון מכוון כדי למנוע טענה שהיועמ"שית לא יכולה לזמן את אוריך לשימוע כי הממשלה כבר החליטה לפטר אותה.
פרשת “הבילד” שנחשפה בסוף 2024 עוסקת בהדלפה של מסמך ביטחוני מסווג לעיתון הגרמני בילד, על ידי גורמים פוליטיים המקורבים לראש הממשלה בנימין נתניהו. לפי החשד, יועצים בלשכת רה”מ ובהם יונתן אוריך, אלי פלדשטיין וישראל איינהורן, קיבלו מידע מסווג דרך קצין צה”ל במילואים, ארי רוזנפלד - ללא הרשאה ובניגוד לחוק.
המסמך, שנדחה לפרסום על ידי הצנזורה בישראל, נמסר לעיתון הזר מתוך כוונה להשפיע על דעת הקהל המקומית בזמן המחאה הציבורית שדרשה עסקת חילופי שבויים. על פי החשד, ההדלפה נועדה לחזק את עמדתו של נתניהו במשא ומתן עם חמאס ולצמצם את הלחץ הציבורי.
