יובל שדה: חודשה ישיבת הממשלה על התקציב
האזהרה הישראלית לעיראק בתחילת המלחמה עם איראן
ממשלת עיראק חששה מתרחיש בו הרחוב השיעי היה דוחף לעבר מלחמה נגד ישראל, מה שהיה יוצר קרע בין השיעים למרכיבים האחרים של החברה העיראקית, ולכן הודיעה למיליציות כי היא לא תתנהג בסלחנות כנגד כל ניסיון להכניס את עיראק למלחמה
גורמים דיפלומטיים בבגדאד מסרו לעיתון "א-שרק אל-אווסט" כי עם תחילת המלחמה בין ישראל ואיראן, ממשלת עיראק קיבלה מסרים מישראל, שהועברו אליה דרך אזרבייג'אן ודרך ערוצים נוספים, לפיהם ישראל תבצע תקיפות "משמעותיות ומכאיבות" בתגובה לכל תקיפות שיצאו לעבר ישראל משטח עיראק.
ישראל העבירה במסרים אלו כי ממשלת עיראק תהיה היא האחראית לכל שיגור שיצא משטח המדינה. בנוסף, השיח בין האמריקנים לעיראק השתנה משיח של "מתן עצות" לאזהרות ישירות שהאמריקנים הפנו לבגדאד, לגבי ההשלכות המשמעותיות שיגררו תקיפות שיבצעו המיליציות הפרו-איראניות לעבר ישראל.
רועי קייס דיווח בכאן 11, כי ממשלת עיראק חששה מתרחיש בו הרחוב השיעי היה דוחף לעבר מלחמה נגד ישראל, מה שהיה יוצר קרע בין השיעים למרכיבים האחרים של החברה העיראקית, ולכן הודיעה למיליציות כי היא לא תתנהג בסלחנות כנגד כל ניסיון להכניס את עיראק למלחמה שתאיים על אחדותה, והפיקה תועלת מכך שאיראן לא עודדה בצורה פעילה את המיליציות להיכנס למלחמה אלא ביקשה מהן שלא להתערב.
עם זאת, המקורות מסרו כי הרשויות העיראקיות זיהו ניסיונות מצד "קבוצות סוררות" לבצע שלושה שיגורים לעבר מדינת ישראל , אולם הם סוכלו מבעוד מועד על ידי עיראק.
