עמית סגל: זמיר החליט אתמול לקדם את גיטלמן, מראשי תנועת אחים לנשק, שהיה חלק ממהלך הסרבנות והודיע ש״לא ישרת בדיקטטורה״. גיטלמן אמור להיות תת אלוף במפקדת זרוע היבשה.
מתכון ללחמעג'ון – פיתות במילוי תערובת בשר משגעת
הכירו את המתכון המושלם ללחמעג'ון – פיתות רכות וזהובות במילוי תערובת בשר עשירה ומלאת טעמים! עם בצק קל להכנה ותערובת בשר מתובלת היטב בשומן כבש, כמון, פפריקה וצנוברים, כל ביס הוא חוויה בלתי נשכחת
מתכון ללחמעג'ון / מירב מלכה
המצרכים ללחמעג'ון:
לבצק:
- 1 ק"ג קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 4 כפות סוכר
- 3/4 כוס שמן
- 1.5 כפיות מלח
- 2.5 כוסות מים פושרים.
לתערובת הבשר:
- 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
- 1 כף שומן כבש
- 1 בצל גדול קצוץ
- 1 כפית מלח
- 1 כפית כמון
- 1 כפית פפריקה
- 1/4 כוס קמח מצה
- חופן כוסברה קצוצה
- חופן צנוברים
- 3 כפות שמן
- 3 כפות מים
אופן ההכנה ללחמעג'ון:
הכנת הבצק:
- מכניסים את כל מצרכי הבצק לקערה ומתחילים ללוש עד לקבלת בצק אחיד
הכנת תערובת הבשר:
- בקערה מערביבם את כל המצרכי תערובת הבש עד לאיחוד
אופן ההרכבה:
- מהבצק יוצרים כדורים ומשטחים אותם לפיתות דקיקות
- מתפיחים 10 דקות ובעזרת כוס ויוצרים גומה, מניחים מעל הגומה מתערובת הבשר .
- ניתן למרוח ביצה בצדדים ולפזר שומשום.
- מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 20 דקות עד להשחמה
- מגישים בזילוף טחינה ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון
