יובל שדה: תקציב 2026 שאושר כולל קיצוץ רוחבי של 5% בתקציב של כל משרדי הממשלה. חלק מהמשרדים קיבלו תוספת ולכן לא יסבלו מהקיצוץ. המשרדים שקיבלו תוספת תקציבית כוללים את המשרד לביטחון לאומי, משרד השיכון ומשרד הפנים. תקציב מנהלת תקומה הוחרג מהקיצוץ
תיעוד מתקיפת הטנקים בסוריה: "איום על מדינת ישראל"
דובר צה"ל מסר כי הטנקים שהותקפו היום בדרום סוריה זוהו בדרכם לכיוון העיר א-סווידא, התקיפה בוצעה כדי לשבש את הגעתם לאזור. נמסר כי "הימצאות אמצעים אלו בדרום סוריה עלולים להוות איום על מדינת ישראל"
מוקדם יותר היום (שני), זוהו מספר טנקים במרחב בין א-סיג'ין לסמיע שנעו לכיוון א-סווידא שבדרום סוריה. צה"ל תקף את הטנקים על מנת לשבש את הגעתם למרחב.
מדובר צה"ל נמסר: "הימצאות אמצעים אלו בדרום סוריה עשויה להוות איום על מדינת ישראל. צה״ל לא יאפשר קיום של איום צבאי בדרום סוריה ויפעל נגדו. צה״ל ממשיך לעקוב אחר ההתפתחויות במרחב".
לפי גורם צבאי, התקיפה בוצעה במטרה למנוע כניסת כוחות סוריים לאזור שבו ישראל אינה מוכנה לקבל נוכחות צבאית סורית. לדבריו, מדובר בפעולה חריגה, אך כזו שנועדה לקבוע גבולות ברורים בשטח כחלק ממדיניות עיצוב המרחב.
