אסף רוזנצוייג: ממשל טראמפ פרסם את מסמך אסטרטגיית הביטחון הלאומי השנתי שלו. בין השאר קובע המסמך כי המזרח התיכון כבר אינו מהווה את ליבת אסטרטגיית הביטחון של ארה"ב, בין השאר בשל הדומיננטיות האנרגטית של ארה"ב והתקדמות תהליך השלום באזור
תחזית מרתקת: הטריליונר הראשון בעולם יהיה בחור אנונימי?
המיליארדר מארק קיובן טוען כי האדם הראשון שיגיע להון עתק של טריליון דולר לא יהיה אילון מאסק או ג'ף בזוס, אלא יזם שיפתח חידוש מהפכני בבינה מלאכותית. לדבריו, "זה יכול להיות אפילו בחור אחד במרתף"
בעידן שבו עולם הבינה המלאכותית מתפתח בקצב מסחרר, המיליארדר האמריקני מארק קיובן יוצא בתחזית נועזת במיוחד: האדם הראשון שיחצה את רף הטריליון דולר, לא יהיה איל העסקים אילון מאסק, ולא ג'ף בזוס אלא ממציא או יזם שיפתח חידוש פורץ דרך בתחום ה־AI.
בראיון לפודקאסט High Performance שפורסם בטיימס ההודי, אמר קיובן שכיהן כשופט בתוכנית Shark Tank - כי המהפכה האמיתית של AI עוד לפנינו. לדבריו, "הטכנולוגיה משתנה כל כך מהר. מישהו ימציא דרך חדשה להשתמש בה - כזו שאף אחד עוד לא חשב עליה. וזה מה שייצר את הטריליונר הראשון".
קיובן הוסיף כי יתכן שמדובר לא באנשי טכנולוגיה מוכרים, אלא "באדם בודד במרתף, עם רעיון מבריק", כפי שתיאר.
המירוץ לטריליון
על פי דירוג Forbes, אילון מאסק מייסד טסלה וספייסאקס, הוא נכון להיום האיש העשיר בעולם, עם שווי מוערך של 402 מיליארד דולר. גם ג'ף בזוס, מייסד אמזון, ברנאר ארנו (LVMH), מארק צוקרברג (Meta) ולארי אליסון (Oracle) נמצאים ברשימת המועמדים המרכזיים להגיע לטריליון בעשור הקרוב.
עם זאת, לפי קיובן, המהפכה הבאה לא תבוא מגופי הענק, אלא מהשטח: יזם עצמאי עם רעיון ייחודי שיוכל לנצל את כוחו הבלתי נדלה של ה־AI.
קיובן השווה את עידן הבינה המלאכותית לראשית עידן המחשבים והאינטרנט, אז הציבור לא הבין את פוטנציאל הטכנולוגיה: "בהתחלה כולם אמרו: 'למה לי מחשב? מה זה אינטרנט בכלל?'. אחר כך היו הסמארטפונים, ואחרי חמש שנים – אי אפשר היה לחיות בלעדיהם", הסביר.
"אותו דבר יקרה עם הבינה המלאכותית. אנחנו רק בפריסיזן, זה עוד לא התחיל באמת".
קיובן הבהיר שהוא אינו צופה תרחישים אפוקליפטיים של רובוטים חכמים מאיתנו: "זה לא הולך להיות שליחות קטלנית. אבל כן נמצא דרכים שישפרו את חיינו, ויעשו הרבה מאוד כסף בדרך".
