מבזקים מבזקים +
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 20°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 20°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

טראמפ לזלנסקי: “אתם יכולים להפציץ את מוסקבה?״

בשיחת טלפון ב־4 ביולי שאל טראמפ את זלנסקי אם אוקראינה תוכל לפגוע במוסקבה אם תצויד בנשק מתאים

טראמפ לזלנסקי: “אתם יכולים להפציץ את מוסקבה?״
הקרמלין צילום: Pixabay

דונלד טראמפ, נשיא ארצות הברית, לחץ על נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי להחריף את המתקפות נגד רוסיה. כך נחשף היום בדיווח דרמטי של העיתון פייננשל טיימס. לפי הפרסום, בשיחת טלפון בין השניים שנערכה ב־4 ביולי, שאל טראמפ את זלנסקי אם בכוחה של אוקראינה לפגוע במטרות בלב רוסיה, כולל מוסקבה וסנט פטרבורג, בתנאי שתסופק לה הטכנולוגיה המתאימה.

על פי מקורות ששוחחו עם העיתון, טראמפ נשמע שואל: “וולודימיר, אתם יכולים לפגוע במוסקבה? אתם יכולים לפגוע גם בסנט פטרבורג?” הנשיא האוקראיני השיב מיד: “בהחלט. נוכל, אם תתנו לנו את הנשק.”

הדיווח מגיע על רקע חוסר הוודאות סביב מדיניותו של טראמפ בנוגע למלחמה באוקראינה, ומעורר הד תקשורתי ופוליטי חוצה יבשות. בעבר התבטא טראמפ נגד תמיכה בלתי מוגבלת בקייב, אך כעת, לאחר שנבחר מחדש לנשיא, נשמע שהוא לוחץ דווקא להרחבת המתקפה נגד רוסיה.

הפייננשל טיימס מציין כי טראמפ לא התחייב להעביר את הנשק המבוקש, אך הביע עניין ברור בשינוי כללי המשחק. השיחה התקיימה ימים ספורים לפני פגישת טראמפ עם מזכ”ל נאט”ו, ובה רמז כי ארצות הברית תטיל מכסים כבדים על רוסיה אם לא יושג שלום בתוך חמישים יום.

בכיר בממשל האמריקאי סירב לאשר את נוסח השיחה אך הודה כי טראמפ “מעורב אישית במאמצים להביא לסיום הלחימה, בדרך שמחזירה הרתעה לאזור”. באוקראינה נמנעו מלהגיב רשמית, אך מקור בסביבתו של זלנסקי מסר לעיתון כי השיחה נתפשה כ”סימן לשינוי חיובי בגישה של וושינגטון.

ולדימיר זלנסקי דונלד טראמפ מלחמת אוקראינה רוסיה מוסקבה

 צבע אדום

art