עמית סגל: זמיר החליט אתמול לקדם את גיטלמן, מראשי תנועת אחים לנשק, שהיה חלק ממהלך הסרבנות והודיע ש״לא ישרת בדיקטטורה״. גיטלמן אמור להיות תת אלוף במפקדת זרוע היבשה.
צה"ל: אכיפה מיוחדת לחרדים, מעצרים מיידיים בנתב"ג
בדיון בוועדה לביקורת המדינה נמסר כי הוגדל משמעותית כוח המשטרה הצבאית בנתב"ג, יוקמו פלוגות ייעודיות לבתי כלא צבאיים, ויופעלו שיטות חדשות לגיוס משתמטים חרדים מבלי להיכנס לשכונותיהם
בדיון שהתקיים הבוקר (שני) בוועדה לביקורת המדינה בכנסת, הודיעה ראש מדור עצורים באכ"א כי צה"ל הגביר משמעותית את האכיפה נגד עריקים ומשתמטים, בדגש על מעברי הגבול ונתב"ג. לדבריה, היקף אנשי המשטרה הצבאית המוצבים בנמל התעופה שולש לאחרונה, וכי כל עריק שייתפס ביציאה מהארץ ייעצר באופן מידי.
בצה"ל אף הודיעו כי בקרוב ייצאו מבצעים מיוחדים ומשמעותיים למעצר "משתמטים". ראש המדור הוסיפה כי כבר הוקמה פלוגה חדשה וייעודית לבתי הכלא הצבאיים, במטרה להתמודד עם הגידול הצפוי במעצרים.
עוד נמסר בדיון, כי צה"ל מתכנן לנקוט אכיפה שונה וממוקדת יותר נגד "משתמטים" מהחברה החרדית, במטרה לעודד את גיוסם לשירות. לדברי נציגי הצבא בדיון, הפעילות החדשה תהיה יצירתית ו"תצא מהקופסה" כדי להימנע ככל האפשר מכניסה לשכונות החרדיות ומעימות ישיר עם התושבים.
בצה"ל מדגישים כי המדיניות החדשה אינה מכוונת דווקא למגזר מסוים, וכי מטרתה הכללית היא להיאבק בתופעת העריקות וההשתמטות, אולם במפלגות החרדיות רואים בכך צעד נוסף המחריף את המתיחות הפוליטית והחברתית סביב סוגיית הגיוס.
