מבזקים מבזקים +
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 20°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 20°c
ירושלים 23°c
בית שמש 23°c
בני ברק 23°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

שוקיים עוף רכות במיוחד עם פתיתים בסיר אחד!

חשבתי שזו תהיה ארוחת צהריים קלילה כזו, של אימהות עובדות, אבל התוצאה היתה כ-ז-ו טעימה שהילדים לא הפסיקו לפרגן - ובצדק!

שוקיים עוף רכות במיוחד עם פתיתים בסיר אחד!
שוקיים עוף ופתיתים צילום: שאטרסטוק

מצרכים:

  • 12-14 שוקיים עוף
  • 1 חבילת פתיתים מכל סוג שאוהבים (אני בחרתי כוכבים)
  • שמן לטיגון
  • 1 בצל גדול
  • תבלינים: כף שטוחה כורכום, כף כמון, כפית מלח, כף אבקת מרק, חצי כפית פלפל שחור
  • 600 מ"ל מים רותחים
  • סיר רחב ונמוך

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את הבצל לתוך הסיר (גס) ומניחים מעליו את השוקיים
  2. מוסיפים מעט שמן ומנמיכים את האש, מבשלים את השוקיים על אש נמוכה כארבעים דקות – עם כוס מים אחת.
  3. לאחר כ-40 דקות כשהעוף מתרכך, מוסיפים תבלינים ו-600 מ"ל מים רותחים (בגובה השוקיים), מבשלים יחד כדקה ומוסיפים פנימה את הפתיתים.
  4. מערבבים בזהירות את הפתיתים בתוך הרוטב ומכסים את הסיר.
  5. ממשיכים לבשל עוד כ-10 דקות עד להתבשלות הפתיתים וספיגת כל המים.

בתיאבון!

 צבע אדום

art