עמית סגל: זמיר החליט אתמול לקדם את גיטלמן, מראשי תנועת אחים לנשק, שהיה חלק ממהלך הסרבנות והודיע ש״לא ישרת בדיקטטורה״. גיטלמן אמור להיות תת אלוף במפקדת זרוע היבשה.
שוקיים עוף רכות במיוחד עם פתיתים בסיר אחד!
חשבתי שזו תהיה ארוחת צהריים קלילה כזו, של אימהות עובדות, אבל התוצאה היתה כ-ז-ו טעימה שהילדים לא הפסיקו לפרגן - ובצדק!
מצרכים:
- 12-14 שוקיים עוף
- 1 חבילת פתיתים מכל סוג שאוהבים (אני בחרתי כוכבים)
- שמן לטיגון
- 1 בצל גדול
- תבלינים: כף שטוחה כורכום, כף כמון, כפית מלח, כף אבקת מרק, חצי כפית פלפל שחור
- 600 מ"ל מים רותחים
- סיר רחב ונמוך
אופן ההכנה:
- קוצצים את הבצל לתוך הסיר (גס) ומניחים מעליו את השוקיים
- מוסיפים מעט שמן ומנמיכים את האש, מבשלים את השוקיים על אש נמוכה כארבעים דקות – עם כוס מים אחת.
- לאחר כ-40 דקות כשהעוף מתרכך, מוסיפים תבלינים ו-600 מ"ל מים רותחים (בגובה השוקיים), מבשלים יחד כדקה ומוסיפים פנימה את הפתיתים.
- מערבבים בזהירות את הפתיתים בתוך הרוטב ומכסים את הסיר.
- ממשיכים לבשל עוד כ-10 דקות עד להתבשלות הפתיתים וספיגת כל המים.
בתיאבון!
