מבזקים מבזקים +
תל אביב 14°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
ט"ו כסלו התשפ"ו | 05.12.2025
תל אביב 14°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 14°c
בית שמש 14°c
בני ברק 14°c
אשדוד 14°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לסלט בוראטה איטלקי מושלם

הכירו את הסלט שיהפוך כל אירוח חלבי לחגיגה קולינרית: גבינת בוראטה רכה ועשירה, העשויה ממוצרלה ושמנת, הנפתחת בחיתוך ומגלה מרקם נוזלי ומפתה. בשילוב עם קרוטוני באגט פריכים, עגבניות שרי מתוקות ועלי בייבי רעננים, הסלט הזה הוא פסגת הטעם האיטלקי

מתכון לסלט בוראטה איטלקי מושלם
סלט בוראטה איטלקי צילום: אפרת סיאצ'י

מתכון לסלט בוראטה איטלקי מושלם / אפרת סיאצ'י

המצרכים לסלט בוראטה איטלקי מושלם:

לסלט:

  • 1/2 באגט
  • 15 עגבניות שרי חצויות
  • 50 גרם עלי בייבי
  • 1 גביע גבינת בוראטה (125 גרם)

לתיבול:

  • 2-3 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • כ1/4 כפית מלח
  • מעט פלפל שחור

לזילוף מעל:

  • חומץ בלסמי

אופן ההכנה לסלט בוראטה איטלקי מושלם:

  1. חותכים את הבאגט לקוביות ומזלפים שמן זית, אופים אותן בתנור שחומם מראש על 200 מעלות (טורבו) במשך כ-10 דקות עד לפריכות.
  2. בקערה, מכניסים את עלי בייבי, עגבניות שרי חצויות וקוביות באגט פריכות.
  3. לפני הגשת הסלט לשולחן מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור ומניחים מעל את גבינת הבוראטה הרכה (מוציאים אותה מהמקרר 15 דקות מראש!) ומזלפים חומץ בלסמי.

טיפים למנה מושלמת:

  • לבוראטה רכה ועשירה, הקפידו להוציא אותה מהמקרר 15 דקות מראש.
  • חתכו עגבניות בסכין חדה 15 דקות לפני השימוש למניעת נזילות.
  • שפרו את הקרוטונים עם שמן זית ושום גרוס.
  • תבלו את הירקות לפני הוספת הבוראטה כדי שהיא תישאר במרכז הטעם.
  • בחרו עגבניות טריות ומושכות לעין לטעם הטוב ביותר.

בהצלחה רבה ובתאבון

מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים בעשר דקות

 

מתכון לסלט חלבי מתכון חלבי סלט

 צבע אדום

art