יובל שדה: חודשה ישיבת הממשלה על התקציב
טראמפ שוחח עם רה״מ נתניהו על תקיפת כנסייה בעזה
הבית הלבן עדכן כי הנשיא טראמפ שוחח עם רה״מ נתניהו הבוקר על תקיפת הכנסייה בעזה שהביאה לפציעת אנשי כמורה ועובדים נוצרים
לאחר פגיעת פגז בכנסייה בעזה הבוקר, צה"ל ביצע תחקיר ונקבע שכחלק מבידוד הגזרה, טנק צה"לי ביצע ירי של פגז. כעת נבדק אם החטיא בגלל תקלה או בגלל טעות אנוש, כלומר זיהוי שגוי של המטרה או איבוד התמצאות במרחב. כך פורסם הערב (חמישי) במהדורת כאן חדשות.
האירוע התרחש כחלק מפעילות של אוגדה 98 בפאתי העיר עזה סמוך לשכונת זייתון בצפון הרצועה, פגז של טנק צה"לי פגע בכנסיית "המשפחה הקדושה" בעיר עזה והרג שלושה בני אדם.
דוברת הבית הלבן אמרה על התקיפה הישראלית על הכנסייה בעזה: "תגובת הנשיא לא היתה חיובית. הוא התקשר לראש הממשלה נתניהו הבוקר לדבר על התקיפה על הכנסייה בעזה, ראש הממשלה הסכים להוציא הודעה שזה הייתה טעות מצד ישראל. זה מה שראש הממשלה העביר לנשיא, ואתם צריכים להסתכל על הצהרת ראש הממשלה כשהיא תצא".
האירוע עורר זעזוע ברחבי העולם, כולל גינוי של האפיפיור וראשת ממשלת איטליה מלוני. גורמים בצה"ל העבירו בשעות האחרונות מסרים לבכירי הכנסייה הקתולית בירושלים והביעו צער על המקרה.
בהמשך פורסמה ההצהרה ממשרד ראש הממשלה: "ישראל מצטערת מאוד על פגיעת תחמושת תועה בכנסיית המשפחה הקדושה בעזה. כל אובדן חיים חפים מפשע הוא טרגדיה. אנו משתתפים בצער המשפחות והמאמינים. אנו אסירי תודה לאפיפיור ליאו על דברי הנחמה שלו. ישראל חוקרת את האירוע ונשארת מחויבת להגן על אזרחים ואתרים קדושים".
