יובל שדה: חודשה ישיבת הממשלה על התקציב
תיעדה פעילות כוחות צה''ל - ותגורש מהארץ | 3 נוספים הוזהרו
ארבעה אזרחים זרים נתפסו אתמול בשטח אש באזור חברון • אחת מהן, פעילה מוכרת שהפרה צו הרחקה קודם, נעצרה ותגורש מהארץ • השלושה הנוספים הורחקו מהמקום והוזהרו
במהלך פעילות אכיפה של שוטרי תחנת חברון והיחידה המרכזית (ימ"ר) במחוז ש"י, פעלו אתמול (ש') הכוחות באזור חירבת אל פחית, שטח אש, בעקבות דיווח על חשודים שהתקרבו לשטח ביטחוני הסמוך לחווה בגזרה.
במהלך סריקות שבוצעו במקום, אותרו ארבעה אזרחים זרים ששהו בתחום מגורים פלסטיני הסמוך לשטח האש. הארבעה הורחקו מהמקום.
אחת מהן, תיירת מניו זילנד, בשנות ה-40 לחייה, שהגיעה בסוף אפריל 2025 נעצרה בתחילת חודש יולי לאחר שאותרה מתעדת את פעילות חיילי צה״ל ומפריעה לפעילותם באזור חברון.
כבר לפני כשבועיים הובאה לשימוע בפני ממונה ביקורת גבולות במינהל אכיפה וזרים של רשות האוכלוסין וההגירה, שם התריעו בפניה כי הגעה לאיזור זה מהווה הפרת אשרת התייר שבידיה.
התיירת נעצרה בשנית לפני מספר ימים כשהיא שוב מתעדת ומפריעה לפעילות חיילי צה״ל באיזור חברון וקיבלה התרעה נוספת.
אתמול, כשנעצרה בפעם השלישית, לאחר שימוע ולאחר הבנה שהתרעות אינן מספיקות, הוחלט להרחיקה מישראל כבר מחר (שני).
מהמשטרה נמסר כי "משטרת מחוז ש"י תמשיך לאכוף את החוק ולשמור על הריבונות והביטחון בשטחי יהודה ושומרון ובשטחים ביטחוניים רגישים".
