יובל שדה: תקציב 2026 שאושר כולל קיצוץ רוחבי של 5% בתקציב של כל משרדי הממשלה. חלק מהמשרדים קיבלו תוספת ולכן לא יסבלו מהקיצוץ. המשרדים שקיבלו תוספת תקציבית כוללים את המשרד לביטחון לאומי, משרד השיכון ומשרד הפנים. תקציב מנהלת תקומה הוחרג מהקיצוץ
"סיוע כלכלי" או תרמית? חיילים חשודים בניפוח שכר באלפי שקלים
לפחות לוחם אחד הצליח להגדיל בצורה לא חוקית את הגמול החודשי באלפי שקלים בחודש ללוחמים, רבים מהם משרתים ושירתו ברצועת עזה, ובתמורה לכך קיבל "עמלה" של 500 שקלים
גורמי חקירה במשטרה הצבאית עכבו בימים האחרונים כמה לוחמים בסדיר בחשד שניפחו את הגמול החודשי שלהם, תוך מרמה והפרת אמונים. כך דווח ב-Ynet. כמו כן, נרשמו כבר כמה מעצרים ראשונים, והפרשה חוצה יחידות וגדודים.
על פי החשד, לפחות לוחם אחד שהיה במוקד הפרשה, הצליח להגדיל בצורה לא חוקית את הגמול החודשי באלפי שקלים בחודש ללוחמים, רבים מהם משרתים ושירתו ברצועת עזה, ובתמורה לכך קיבל "עמלה" של 500 שקלים.
יואב זיתון דיווח, כי אחד החשודים שעוכב אתמול לחקירה טען בגרסה הראשונית שמסר כי לא ידע שמדובר במעשה לא חוקי, והלוחם שסידר את תוספות השכר הציע לו את עזרתו בסיוע כלכלי מטעם הצבא. בנוסף, נחקרו אתמול עוד שלושה חיילים.
שכרם של החיילים נופח על בסיס שינוי תנאי שירות שמזכים תוספות כספית, מבלי שהייתה קיימת זכאות כזו. בצה"ל בוחנים כעת אם לדרוש מאותם לוחמים את הכספים בחזרה.
מדובר צה"ל נמסר בתגובה: "במהלך חודש יולי 2025, לאחר חקירה סמויה של היחידה לחקירות הונאה במצ"ח, נעצרו לחקירה מספר חיילים ונחקרו עשרות חיילים נוספים מיחידות שונות בצה"ל בחשד לכך שבמהלך שנת 2024 קיבלו טובות הנאה שכריות, על אף שלא היו זכאים להן. החקירה מתנהלת ולא ניתן לפרט עליה".
